Radikaaliuudistus tai sitten ei

Lapsuudesta muistan vanhan sanonnan: "ahneel on paskane loppu". Nyt se taas nousee mieleen, kun luen, seuraan Sipilän hallituksen itsehallintomallin sovittamista Suomen kartalle. 

Jos viisaat  jo tässä vaiheessa toteavat, että itsehallintouudistus ei toimi yhdellä mallilla, niin eikö kannattais pysähtyä ja miettiä missä mennään.

Tuleeko tästä uudistuksesta samanlaista koheltamista ja sama lopputulos kuin mitä tuli Kataisen hallituksen sote -uudistuksesta?  Yksi show on nähty.

Jo siinä on sovittamista, että itsehallintoalueita on 18, mutta sosiaali- ja terveyspalveluja järjestäviä alueita 15. Miten nämä kolme paikkansa löytävät? 

Kuntia on luvattu kuulla, parhaillaan ne vastauksiaan ruksaavatkin, mutta onko sillä ihan oikeasti joku merkitys. On tässä jo aikaisemminkin koettu, että kuulemisella ja kuuntelemisella on ero ja käytännössä, kun päättäjä viimeisen sanan sanoo, niin eihän se ole kuunnellut muuta kuin itseään.  

Entäs mitä mieltä on kuntaministeri? Eilen Anu Vehviläinen ei ole ollut vielä mitään mieltä. Mutta on hänellä marraskuussa sote -vääntöön mielipide ollut: Radikaali uudistus, jota ei ole missään koko maailmassa.

Niinpä niin. Radikaaliuudistus, mutta miten sen loppujen lopuksi käy? Ettei vaan päädyttäis alussa esittämääni! 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu