päivän lööpit

Facebook on hyvä juorupaikka. Sinne kun päivän aikana muutaman kerran piipahtaa, niin jo tietää, mitä tässä maassa tapahtuu.

Viimeisin esille nostettu juttu on maakuntajohtajien opintomatka Abu Dhabiin ja Dubaihin.

Jos lehtitietoon on uskominen, niin tämä on tapa, tämä tämmöinen opintomatkailu. Nyt järjestämisvastuu on ollut Päijät-Hämeen liitolla. 15 hengen ryhmässä on ollut 10 maakuntajohtajaa. Nimetkin on kerrottu.

On kysytty mitä opittavaa suomalaisilla on Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Taas lehtitieto kertoo, että omien maakuntiensa yritysten asialla maakuntajohtajat ovat. 

En nyt ihan hirveästi epäile, etteikö näin olisi, mutta kyllä tässä pieni epäilyn poikanenkin pääkoppaan ilmestyy. Ja yksi kysymys: Millaiseksi tämä opintomatkailu mahtaakaan kehittyä, jos/kun Sipilän hallituksen maakuntahallinto uudistuu? Että kuinka useasti maakuntajohtajat mahtavat pyrähtää "auringonlaskun risteilyille" ja mistä rahoista nämä tällaiset matkat maksetaan?

Nyt olin varmaan ilkeä, mutta kyllä tuo em. matkailu pikkusen kosketti, riipaisikin, kun toisaalla näkee SuPerin uutisen:  SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola: Kansanedustajat voivat vielä estää hallitusta romuttamasta maamme vanhustenhoitoa.

SuPerissa ollaan sitä mietä, että jos hallituksen suunnitelmat toteutuvat ( tehostetun palveluasumisen ja vanhainkotien henkilöstön vähimmäismäärä laskee nykyisestä 0,5:stä 0,4:ään) , se vie asian Euroopan ihmisoikeuksista vastaavien toimielinten tarkasteluun ja pyytää tutkimaan Suomen vanhustenhoidon tilan.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu