Ystävänpäivä ja Suomi hakusessa
Olemme kriisissä, lirissä, kusessa. Kaikki em. sanat käy ja mieleen nousee, kun lukee Aleksanteri-instituutin varajohtaja, professori Markku Kangaspuron ajatuksia.
Melkein 100 -vuotiaalla Suomella ja suomalaisilla on muitakin murheita kuin ihmetellä sitä, saako alkoholituotteita kellon ympäri ja jos saa, niin mistä.
Sosiaalisia uudistuksiakaan ei enää edessä häämötä, sillä nyt säästetään, käytännössä se tarkoittaa, jotta leikataan palveluja.
Tänään on ilmestynyt viimeisin säästöesitys. Se tulee ministeri Stubbilta ja kuin kaupan päälle komea lause: "Nyt nähdään, mihin tästä hallituksesta on." Ministeri nostaa esille työn ja hyvinvoinnin , puhutaanko niistä kauniisti, vai asetetaanko päätöksenteossa työ etusijalle.
Väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen pitäisi olla ykköstavoite läpi koko maan, myös väestöryhmien terveyserojen kaventaminen. Vaan mitä tästä tulee, mitä enää voidaan kertoa hyvinvoinnin nimissä, jos live -elämä onkin isolle osalle ihmisiä pelkkää pahoinvointia, tätä mitä Kangaspuro toteaa: leipäjonot kasvavat, huono-osaisuus ja köyhyys lisääntyvät.
Kunnat laativat parhaillaan, vetävät yhteen menneen toimintavuoden hyvinvointitilinpitoja. Kerrotaan miten palvelut on kuntalaisille järjestetty ja järjestyneet, arvioidaan palvelutuotantoa ja niiden käyttöä sekä nostetaan esille, ainakin yritetään, parannus- ja kehittämiskohteita.
Kun ministeri Stubb kysyy: Löytyykö tarpeeksi päättäväisyyttä vai annetaanko periksi? ja toisessa päässä lataa professori Kangaspuro: Suomi on hakusessa – hyvinvointivaltion mureneminen on totta., niin "kumman kaa", kumman ajatuksiin me tänään, tässä ja nyt uskomme? Kumpaa uskallemme uskoa?
Kaikesta huolimatta: hyvää ystävänpäivää kaikille puheenvuorolaisille ja kaikille lukijoille.
Aleksanteri-instituurin voisi lopettaa tarpeettomana. Se on vain rahan tuhlausta.
Se on täynnä suojatyöpaikkoja ja vapautuneet tilat voidaan ottaa hyötykäyttöön.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä mieltä olet Stubbin ajatuksista?
Ilmoita asiaton viesti
#5
En tiedä mitä hän ajattelee. En ole edes kiinnostunut.
Nyt saa lainaa miinuskorolla. Otetaan 5 miljardia lainaa ja leikataan kaikkein haitallisemmat verot taloudelle pois. Talous pitää saada rullaamaan.
Lafferin käyrällä Suomessa on monta veroa, joista on paljon suuremmat menot kuin tulot.
Esim. polttoaineverot on vain 5% valtion budjetista, mutta se vero nostaa kaikkia hintoja keskimäärin n. 20%. Leimavero vakituisesta asunnosta estää sisäisen muuton työpaikkojen perässä jne.
Täysin järjenvastaisia veroja.
Ilmoita asiaton viesti
#3
Se juna meni jo, mitä varten se perustettiin.
Ilmoita asiaton viesti
Selvä. Minä jo poistin oman kysymykseni (mikä vika?) Sinulle, kun vastasit niin nopsaan.
Ilmoita asiaton viesti
Aika monella mittarilla mennään minun mielestäni huonompaan suuntaan. En odota 100-vuotosjuhlia tästä syystä innolla. Tulemme kuulemaan monia kaunistelevia puheita. Toki osa puheista on rehellisen ylistäviä, sillä kai jotkut nykymenostakin pitävät (paitsi että talouden huonosta tilasta tuskin moni muu kuin Linkola). Sotessa ei valitettavasti juuri positiivista näy.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän voisin tuupata uudelleen esille yks päivä tänne julkistamani puheenvuoron:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ilmoita asiaton viesti