Tilaus hankkeelle nimeltä OLDCARE

Silmiäni hieraisin. Salolainen luottamushenkilö on saanut sähköpostia. Asiana, aiheena on CHILDCARE –hanke. Hieraisin silmiäni toisen kerran. Että mikä se tämmönenkin hanke taas mahtaa olla ja mitä se sisällään pitää.

Googletin. Piti varmistaa, että onko saapunut posti kuinkakin salainen operaatio, että onko vain salolainen keksintö, idea vai onko tässä muitakin mukana.

Onhan tässä. Hanke löytyy Suomen Akatemian sivuilta .

Ja mitäkö tutkitaan, mitä selvitetään?

Ei tässä mitään selvitetä, sillä jos tekstiä, seliseliä akatemian sivuilta lukee, niin nyt pureudutaan. CHILDCARE -hanke pureutuu tasa-arvon toteutumiseen kuntien päivähoitotilanteissa, myös esiopetuspalveluissa ja lastenhoidon tukien järjestelmässä. Ja vielä: ”Hankkeessa analysoidaan, miten nykyinen palvelujärjestelmä ja sen kunnallinen vaihtelu suuntaavat vanhempien lapsen hoidon ratkaisuja ja tämän myötä lasten varhaiskasvatukseen osallistumista.”

En vähättele hanketta, en, en, mutta miten olisi, voisiko arvoisa akatemia ottaa ohjelmistoonsa myös vanhustenhoidon. Siinäkin olisi selvittämistä. Ja paljon.

Muokataan nyt vaikkapa tuo edellä oleva lause ”vanhusmaiseksi” näin: OLDCARE -hanke. Hankkeella analysoidaan, miten nykyinen palvelujärjestelmä ja sen kunnallinen vaihtelu suuntaavat vanhuksen lähipiirin (omaisten) hoidon ratkaisuja ja tämän myötä vanhuksen arjesta selviytymiseen osallistumista.

Jos CHILDCARE selvittää alueellista ja perheiden, vanhempien ja lasten välistä tasa-arvoa, niin voisi sitä tasa-arvoa myös vanhusten osalta selvittää. Jos vaikka löytyisi konkreettisia ehdotuksia mm. palvelujen järjestämiseen ja kehittämiseen. Jotenkin tuntuu siltä, että nykymeno vie viimeisetkin!

Lainaus  valtiovarainministeriön sivuilta:

Kuntien kustannusten karsiminen tehtäviä ja velvoitteita vähentämällä – reformi

"Toimenpideohjelman merkittävimpiä toimenpiteitä, jatkoa ‒ Teema 3: Velvoitteiden vähentäminen ja keventäminen, 18,1 M€ ‒ Kunnilta vaadittavia lukuisia erilaisia suunnitelmia karsitaan ja yhdistetään tärkeimmät kuntastrategiaan. ‒ Tällaisia suunnitelmia ovat esimerkiksi lasten- ja nuorten hyvinvointisuunnitelma, suunnitelma ikääntyvän väestön sosiaali- ja terveyspalveluista, oppilas- ja opiskelijahuoltolain kuntakohtaiset suunnitelmat, erilaiset valvontasuunnitelmat ja henkilökohtaiset suunnitelmat."

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu