Hallitus sopassa

"Vähä paljo kummallist touhu!"

Näin sitä voi salolaisittain todeta, jos ja kun tavallisen kansalaisen silmin katselee maamme hallitusten, siis tämän nykyisen ja tätä edeltävän, tekemisiä ja aikaansaannoksia sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kuntauudistuksen osalta.

Meno ja meininki on alkumetreillä ollut komeaa, mutta maaliin pääseminen on ollut ja näyttää olevan nytkin pelkkää kompurointia. Jälkikäteen kyllä ollaan viisaita, mutta missä se viisaus on silloin, kun on tänään, tässä ja nyt -tilanne?

Huhtikuussa pääministeri Sipilä arvosteli edellistä hallitusta, vihjaisi ainakin, että valtion talous olisi suurin piirtein tasapainossa, jos esimerkiksi työttömyys olisi pidetty kurissa. 

Edeltäjille annetaan moitetta ja motkotusta, nykyisille pään silitystä ja kehumista: Pääministeri toteaa olevansa huojentunut, kun leikkauksista, sotesta ja maakuntauudistuksesta on saatu päätökset.

On niitä saatu, tehty hallitustasolla, mutta millaisia. Tavallinen kansalainen kaipaa hienosäätö -infoa, siis jotain muutakin kuin mitä ministeri  kertoo.  

Maaliskuussa meille lupailtiin, että huhtikuuhun 2016 mennessä saadaan mm. sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki. Missä pisteessä se sellainen nyt on? 

Entinen maaherra Rauno Saari kertoo kolumnissaan, että Sote on sopassa. Ettei vaan olisi koko hallitus!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu