Vanhustenhoidon arkipäivää

Joskus kannattaa googlettaa ja piipahtaa eri ministeriöiden sivuille. Minä eksyin tänään työ- ja elinkeinoministeriöön. Silmiin pisti kohta innovaatiot.

Voi pyhä jysäys sentään, mikä määrä tekstiä, infoa ja seliseliä em. kohta pitää  sisällään.

Ei muuta kuin vino pino kysymyksiä: Kuka noita lukee? Keitä nuo kaikki esille nostetut asiat ja jutut ihan oikeasti palvelevat? Paljonko tuohon kaikkeen, melkein voisi sanoa, jotta toohottamiseen, kuluu rahaa? Mitä hyötyä noista ihan tavalliselle kansalaiselle on? Esim. tästä: Valtioneuvosto asetti 17.3.2016 avaruusasioiden neuvottelukunnan toimikaudelle 1.4.2016 – 31.3.2019. 

Toisaalla luemme lööppejä vanhusten hoidosta. Valviralta on tänään julkistunut viimeisin viesti ja se on tyly. Todella tyly: Kaltoinkohtelu arkipäivää vanhustenhoidossa

Yli 7 400 yksityisten ja julkisten palveluntuottajien työntekijää on ilmaissut mielipiteensä vanhusten hoidosta. Mikä onkaan tulos? Tulos on, että 93 prosenttia sosiaalihuollon ympärivuorokautisten yksiköiden työntekijöistä on havainnut vanhusten kaltoinkohtelua työssään.

On tätä kuultu aikaisemminkin, eikä muuta voi kuin ihmetellä, missä on innovaatio? Tässä tapauksessa osaamisen.

Tänään iltapäivällä kuulemme mihin toimenpiteisiin Valvira asian johdosta ryhtyy.

Miten olisi yhteistyö alussa esille nostamani työ- ja elinkeinoministeriön kanssa? Kohdasta työelämän kehittäminen luulisi löytyvän eväitä vaikka mihin!

Eikä nyt pidä puhua kaltoinkohtelun vähentämisestä. Nyt pitää puhua ja nostaa pöydälle kaltoinkohtelun lopettaminen! 
 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu