Koukkuniemestä mallia?

 

” Koukkuniemen Havulan neljää vanhainkotiosastoa on suunniteltu lakkautettavaksi. Osaston 80 paikkaa korvattaisiin ostamalla ulkoa 60 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Havula ei jäisi tyhjilleen, vaan sinne voisi tulla esimerkiksi kaupungin itse tuottamaa palveluasumista 60 paikan verran.”

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/koukkuniemesta-saattaa-havita-80-vanhainkotipaikkaa/158168

Tyhjennettävä ei jäisi tyhjilleen? Sinne palveluasumisen paikkoja?

24 -tuntisesti hoitoa tarvitseva vanhusasukas on hoitonsa, hoidon tarpeensa osalta suhtkoht sama huomenna kuin mitä tänään, mutta mitäs jos vanhus ei voi, ei pystykään palveluasunnossa maksamaan kaikista erikseen hinnoiteltavista palveluista, niistä mitä hän nyt kuukausimaksuaan vastaan on vanhainkotihoidossa saanut. Mitäs sitten tehdään?

Jos nyt arvostellaan sitä, että vanhainkodeissa asukkaat makaavat hoitamattomina sängynpohjassa, niin tajuavatko päättäjät lainkaan mistä heitä huomenna arvostellaan, mitä ja mistä vanhustyön osalta huomenna huudetaan ja ulvotaan. Vastaukseni on: Huudetaan ihan samoista asioista kuin mitä tänään! Ehkä vielä vähän pahemmin.

Mihin joutuu pienituloinen huomisen vanhus? Kotona ei pärjää, vanhainkotia ei ole ja palveluasumiseen ei pääse, kun ei ole varaa maksaa.

Nyt tarvittaisiin kustannustietoista maalaisjärkeä. Nyt pitäisi pohtia mihin suuntaan vanhustyön palvelujen toteuttamisen suhteen kannattaa mennä vai mennäänkö mihinkään.

On suuri vaara, että kunnat muuttavat vanhainkotejaan palveluasunnoiksi vain ulko-oven nimikylttiä vaihtamalla.

On suuri vaara, että palveluasumisissa vanhusten hoitamisen kokonaiskustannukset karkaavat kunnissa vielä surkeimmiksi mitä ne nyt väitetään olevan.

On suuri vaara, että hoidon laadustakin näemme tulevaisuudessa vain pelkkää unta.

Koukkuniemestäkö mallia?       

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu