Paikka kaupunginjohtajalle

Tänään on julkistunut tieto, että Salon kaupunginjohtaja Rantakokko jättää tehtävänsä ja siirtyy eläkkeelle. Kaupunginjohtajan ajatuksissa on, että nykyinen valtuusto valitsee seuraajan helmikuussa 2017 ja uusi tirehtööri aloittaa työnsä kesäkuun 2017 alussa. 

Nyt siis olisi paikkaa tarjolla. Mutta ja voivoi! "Kiiruks pistä!"

http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2016/10/17/13218

Jos valtuusto valitsee seuraajan helmikuussa, niin siitä mennään eteenpäin yksi kuukausi (ja plussat päälle), jotta päätös on lainvoimainen. Sitten ollaankin jo maaliskuussa ja tämä herra/rouva/neiti Valittu jää miettimään oma tilannettaan, mm. että koska sitä pääsee nykyisestä paikastaan pois. Tuskin hän mikään työtön on ja heti tulee.

Mitäs sit jos Hän, siis tämä tuleva Valittu KaupunginJohtaja katsoo tarkemmin Salo -cityämme, katsoo tämän kaupungin menoja ja tuloja, katsoo asukasmäärää, katsoo työpaikkoja, mitä kaikkea sitä nyt pitääkin uutta työpaikkaansa tarkemman seulan läpi katsoa ja tarkentaa (ettei nyt ihan sikaa säkissä ostaisi) ja ilmoittaakin meille sit, että "emmää tulekka!".

Nooh, tässä kohdassa joku ajattelee, jotta "nou hätä", otetaan kakkossijalle päässyt. 
Niinhän se menisis. 
Mutta!
Mitäs sit, jos emme saa sopivia ehdokkaita edes ykkössijalle?

 

Kyllä minua ainakin huolestuttaa kaupunkimme tämänhetkinen tilanne.  Kuka meille uskaltaa hakea?

Ensi vuoden talousarviota on julki raotettu, mm. kaupunginjohtajan katsaus  ja tiivistelmä strategisista tavoitteista rahoituslaskelmaan

Rahan menoa on niin, että hirvittää, mutta lisää vaan on kaupunginjohtajan mielessä.

Minun silmissäni kauhistuttavin rahareikä on 4,5 miljoonan euron varaus Microsoftin tehdaskiinteistöön. Että sellainen muka tarvitaan. Perusteena on, että sinne sijoitetaan osaamiskeskus.

Kyllä osaamiskeskuksen perustaa voi, mutta ei sitä varten mitään Microsoftin tiloja tarvitse ostaa. Kaupungissa on tyhjiä ja puoltyhjiä kiinteistöjä omasta takaa sellainen lista, että yks aanelonen täyttyy. Ja vuokratiloissakin ollaan.

Kesäkuun valtuuston kokouksessa yritin poistattaa osaamiskeskusta kaupunginvaltuuston tuloskortista, mutta eipä onnistunut. Sitä niin niin vakuutettiin, että ei se Microsoftin tilojen ostoa tarkoita. No mitä sitten on tarkoittanut, jos se nyt talousarviossa 2017 keikkuu?

Jos nyt viimeistä toimintavuottaan vetävä valtuusto kaikki kaupunginjohtaja Rantakokon "viimeiset kotkotukset" (vai pitäiskö todeta, jotta kutkutukset) ja talousarvioehdotuksen joulukuussa hyväksyy, niin voi se olla "pien peljätys" vapautuvaa kaupunginjohtajan paikkaa hakeville. Lottovoittoa täältä ei saa, mutta riskien hallinnan ja niiden tunnistamisen mestarille tämä city voisi kyllä olla näytön paikka.

Siis hakemisiin! Tervetuloa Salo -cityyn. Pian on johtajan paikka avoinna.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu