Nakkiperunasose on painavaa ruokaaArkea Arkealta: "Nakkiperunasose on painavaa ruokaa, joten ymmärrän ja uskon aivan täysin, että annos saattaa leveässä rasiassa näyttää pieneltä."

Ja missäkö tuollainen kommentti? No täällä:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101822476092_uu.shtml

Tytär on kritisoinut 84 -vuotiaalle isälleen Turun kaupungin toimesta kotiin toimitettua ruokaa. Kaupunki tilaa ruoan Arkea oy:ltä. Hintana peritään 5,50 rahaa per ateria.

Iltalehden sivulla näkyvä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta vaikka vähän kehnolta näyttää,  niin kyllä se kuulemma ikäihmisten valtakunnalliset ravitsemussuositukset täyttää.

Turun kaupungin kotihoidon palvelupäällikkö Leena Rinne painottaa, että yksi kotipalveluateria ei pidä olla vanhuksen ainut päivän ateria. No ei varmaan, eikä hätää, sillä Rinteen mielestä kotihoidossa olevien asiakkaiden ravitsemustilaa tarkkaillaan, jotta ravinto ei jää riittämättömäksi.  Sitä tarkkaillaan erilaisin järjestelmin!

Mitähän ne tarkkailut ovat, jos ja kun kotihoidon asiakkaalla hoitajien käynti on n. 19 minuuttia per päivä?

Näin se ainakin Salo -cityssä vanhuspalveluiden toimintakertomuksessa 2015 ilmoitettiin: Käyntiin käytetyllä ajalla tarkoitetaan asiakkaan luona tapahtuvaan välittömään hoitotyöhön käytettyä aikaa. Keskimäärin asiakkaan luokse tehdyn käynnin pituus oli noin 19 minuuttia vuonna 2015. Keskimääräisen käynnin pituus on pysynyt vuosia lähes samana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu