Kuntajohtajia haetaan

Muutama päivä sitten kerroin, että Salon kapunginjohtajan paikka on pian avoinna.  

Tänään Salon Seudun Sanomat  informoi tämänhetkisestä tilanteesta, siitä montako kaupunkia ja kuntaa nyt just ovat myös uutta johtajaa hakemassa. Niitä on paljon.

Forssan kaupunki hakee. Haastattelusuoralle ovat päässeet mm. Kosken ja Kangasniemen kunnanjohtajat. Jos toinen tulee valituksi, niin sitten tulee taas paikkaa avoimeksi. Joko Koskella tai Kangasniemellä.

Sauvon kunnanjohtaja on hakemassa Eurajoelle. Jos hänet sinne valitaan, niin Sauvon kunnantalolla on tyhjä johtajan tuoli.

Oulussa haetaan kaupunginjohtajaa, samoin Raahessa ja Lapualla.

Kunnanjohtajan paikkaa olisi tarjolla Karijoella, Muoniossa, Inarissa, Ruskolla ja Heinävedellä.

 

Salon kaupunginhallitus on ensi viikon kokoukseensa esityslistalle nostanut meille haettavan kaupunginjohtajan pätevyysvaatimukset. 

 

Kaupunginjohtaja valitaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen.

Muodollinen kelpoisuus: Ylempi korkeakoulututkinto

Eduksi katsottavat edellytykset:

Rohkea visionääri Kunnallishallinnon johtamiskokemus Laajat valtakunnan tason verkostot Ajankohtainen elinkeinoelämän tuntemus Edellytykset kestävään talous- ja henkilöstöjohtamiseen Luontevat vuorovaikutus- ja esiintymistaidot Modernit mediataidot Sujuva molempien kotimaisten ja englanninkielen taito

Hakuilmoituksen tyylin tulee tukea uskottavasti ja luovasti Salo-brändiä. Esitetyt ominaisuudet ovat linjauksia, joiden ilmaisutapaa asiantuntija muokkaa hakuilmoitukseen soveltuviksi. 

 

Melkoiset ovat vaatimukset. Ei huonot, mutta! 

Huolestumisasteeni nousi taas. Että kuka meille hakee, kuka meille uskaltaa hakea, kun uutiset kertovat mm. kaupunkimme miljoonahankkeista. On Microsoftia ja on ulkoistamista.  Ja nurkan takana vaanii sotkuinen sote -uudistuskin.

Nooh, uskaltajia kyllä löytyy.  Löytyy ihan varmasti, mutta!  

Nyt huolestun lähinnä siitä, löytyykö kaupunginhallituksen kirjaamat pätevyysvaatimukset täyttäviä? 

Mikä ylipäätään on tilanne ”Suomen KuntaJohtajat -markkinoilla”?

Millaiseksi tämän päivän kuntajohtajat paikkansa ja vaativan tehtävänsä kokevat?

Haetaanko paikkaa vuosiksi eteenpäin vai onko se vain ponnahduslauta tai näytön paikka, siis paikkaan ja kuntaan numero seuraava?

Missä menet, Sinä tämän päivän kuntajohtaja?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu