Kysymyksiä maamme hallitukselle

En tiedä kuinka moni huomasi, että Helsingissä pidettiin 10-11.10.2016 Rikosseuraamislaitoksen seminaari. Aiheena oli millainen on tulevaisuuden vankila.

Netistä löytyy seminaarin aiheet, mutta lehtiuutisia aiheesta ei pahemmin löydy. Paikallislehtemme uutisoi asiasta paperiversiossaan 12.10.2016, mutta nettilinkkiä tähän ei löydy, eikä tämäkään Ilkan juttu aukea kuin muutaman lauseen verran.

Paikallislehtemme valotti asiaa kertomalla, että tulevaisuudessa vanki saisi lisää vapauksia. Vanki voisi esim. sellistään käsin varata ajan lääkärille ja hän voisi tehdä tilauksia kanttiinista. Tulevaisuuden vankiloihin kehitetyssä pilvipalvelussa olisi tv, puhelin ja mindfulness -harjoituksia (tarkoittaa vissiin jotain kehon kuuntelua).

Meitä, jotka seuraamme maamme vanhustenhoitoa, nuo uutiset nostavat pystyyn sellaiset kiukkukarvat, että niitä ei ihan helposti sileäksi kammata. 

Maamme hallitus tietänee varmasti ihan hyvin vankilalaitoksemme ja ne olot, mutta mitä se tietää vanhustemme hoidosta. Pelkästään hoitajien tarvetta on vähätelty. Vähimmäismitoitusta ollaan laskemassa 0,5:sta 0,4:ään, laatusuosituksiin puututaan asumisen ja palvelurakenteen osalta ja säästöä uhotaan saatavan ainakin 70 miljoonaa euroa.

Rikosseuraamislaitoksen seminaarissa esillä olleet kysymykset

"Miten digitalisaatio ja lähityö muuttavat suomalaista vankilaa? 

Mitä on normaalius vankilassa nyt ja tulevaisuudessa? 

Minkälaisia muutosvoimia vankiloihin kohdistuu? 

Miltä Suomen vankeinhoito näyttää eurooppalaisin silmin?"

voisi muuttaa tähän muotoon:

 

Miten digitalisaatio ja lähityö muuttavat suomalaista vanhustenhoitoa?

Mitä on normaalius vanhustenhoidossa nyt ja tulevaisuudessa?

Minkälaisia muutosvoimia vanhustenhoitoon kohdistuu?

Miltä Suomen vanhustenhoito näyttää eurooppalaisin silmin?

 

ja kysyä maamme hallitukselta, missä mennään, kun vanhuksistamme ja heidän tarpeistaan puhutaan?

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu