Joululahjaksi sote -ratkaisu


Tulipa tälle ehtoolle uutisia:

Ministeri Rehula sotesta: Käyttöön 2 seteliä – "jatkossa puhelimeen vastataan nopeammin"

Rehula: Kiireetön ambulanssitoiminta ja potilassiirto kilpailutetaan

Näiden lupausten perään Jatkossa puhelimeen vastataan nopeammin kuin tänä päivänä ja lääkäriin pääsee, kun tarve on, yks sun toinen laittaa varmaan aikamoisen seurannan. Että pitääkö myös paikkaansa? Tässä vaiheessa me vain uskomme, sillä nämä ovat ministeri Rehulan antamia lupauksia ja vakuutus kaupan päälle, jotta siitä tässä sotessa on kysymys.

Seteleitä saamme kaksin kappalein. On maksuseteli ja asiakasseteli. Asiakasseteliä käytetään silloin, kun tarve on erityistason palveluun. Huom. näyttää siinäkin olevan seliseli: soveltuvin osin. Rajoituksia se tuollainen ainakin meikäläisen ajatuksissa tarkoittaa.

Vielä kun lukee ministeri Risikon infoa sote -ratkaisun nelinkertaisesta mahdollisuudesta valita palvelutuottaja: sosiaali- ja terveyskeskus, em. maksuseteli, erikoistason laitos, em. asiakasseteli, henkilökohtainen budjetti, niin kyllähän tässä tavallisen kansalaisen, näin joulun alla, pitäisi tyytyväinen olla. 

Mitä vielä? No, mm. näitä näyttää uutisissa olevan: Palvelutuottaja valitaan vuodeksi. Jos ei tykkää, niin pitää maakunnalta kysyä lupaa vaihtamiseen. Ensimmäinen vaihe valinnanvapaudessa tulee voimaan 1.1.2019. Laajenee sitten asteittain. Mitähän sekin livenä tarkoittaa? 

Ja sitten kilpailutetaan. Ainakin kiireetön ambulanssitoiminta ja potilassiirto. Ensihoito on maakunnan omaa toimintaa, jota täydennetään erilaisilla palvelukokonaisuuksilla. Nekin kilpailutetaan, mitä sitten ovatkin.

Kilpailutuksillako sote -kustannukset kurissa pidetään?

Siitäkö tässä sotessa on kysymys? En usko. En.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu