Yksityistiet maksullisiksi

Jaa, että tämmöstäkö sitten seuraavaksi: "Jatkossa ulkopuolisten tienkäyttö olisi lähtökohtaisesti luvanvaraista ja tällaisesta käytöstä voitaisiin periä maksu, ministeriö kertoo lakiesityksestä medialle lähettämässään tiedotteessa."

Ei ministeri Berneriltä näköjään ideat, aiheet teitten osalta lopu. Just on saatu sysättyä syrjään liikenneverkkoselvitys, kun jo uutta esitystä pukkaa ja lausuntoa pyydetään: Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää lausuntoja yksityistielain kokonaisuudistuksesta.

Minä asun yksityistien varrella, suurin piirtein tien puolessa välissä. Tästä kulkee tien varrella asuvien omat kulkuneuvot, tie on ok ja sen hoidosta maksamme maksun per vuosi.  Muut menijät, kulkijat ovat joko vieraitamme (autolla, mopolla, moottoripyörällä liikkuvia)  tai sitten tässä porhaltaa maatalouden menopelejä (traktoreista puimureihin) ja joskus rekkojakin. Kaikki ovat tarpeen tien varrella asuville. Mukava yksityistie kun on, niin iso joukko jalankulkijoitakin tällä tiellämme liikkuu. On tavallisia lenkkeilijöitä ja on koirien ulkoiluttajia. Joskus näkyy joku lastenvaunujakin työntävä.

Minä nyt vaan pikkuisen ihmettelen, että miten kulkemisia yksityisillä teillä kontrolloitaisiin?

Että maksua voitaisiin periä!

Asennetaanko tulotielle puomi ja siihen sitten maksuautomaatti ? Vai miten on ministeri Berner ajatellut ideansa toteuttaa?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu