Saako toimittajalle sanoa ei?

Lehden toimittajan työ on juttujen ja haastattelujen tekeminen. Toimittajan on oltava idearikas ja kekseliäs. Uutisten tulee olla kiinnostavia ja ihmisten tiedonhalun, uteliaisuuden täyttäviä. Ja joka kerta on edessä sama ruljanssi, kun uutta lehteä tehdään ja kootaan.

Minusta ei toimittajaksi olisi. Ideat loppuisivat alta aikayksikön ja jos haastateltavat olisivat ja käyttäytyisivät kuin minä, niin olisin pulassa. Näin totesin tykönäni tänään, kun törmäsin Turun Sanomien toimittajan sähköpostiin.  Ei postissa, sen sisällössä mitään vikaa ollut, tietoahan siinä vain tavoiteltiin, mutta minä en vastannut. Tai no, vastasin kyllä, mutta en sitä, mitä kysyttiin.

Ja mikäkö oli aihe?

Aihe oli se, että toimittaja halusi tietää Salon kaupunginvaltuustolaisilta, ketä äänestämme Salon uudeksi kaupunginjohtajaksi. Ehdokkaita, loppusuoralle päässeitähän meillä on kolme: Lauri Inna, Esko Poikela ja Tom Simola. Valinta tapahtuu 13.2.2017.

Vastauksen olisi voinut antaa nimettömänä, mutta ajattelin, että ei nyt sentään sillä lailla. Tällaisen infonpätkän minä sitten toimittajalle tuuppasin:

"Kiitos, kun kysyt. 

Jos nyt nostan julkisesti esille yhden, niin kahdelle muulle saattaa tulla olo, miks hän ei kelpaa, mitä vikaa hänessä on.
Fiksuja miehiä. 
Kaikki!"

En tiedä, mitä toimittaja vastauksestani tykkää, mutta sinne meni! 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu