Mihin ovat isovanhemmat unohtuneet?

Tuleva peruspalvelu- ja perhe­mi­nis­teri Annika Saarikko  on Vähäkyrön keskustanaisten 70 -vuotisjuhlassa puhunut lapsi- ja perhe­po­li­tiikasta. Se on Suomenmaan uutisen mukaan nyt politiikan kuumimpia keskustelunaiheita.

– Lape-hankkeeksi kutsutussa lasten ja perheiden palveluiden muuto­soh­jel­massa johtotähtenä on ajatus, että perheiden ongelmia hoidetaan jatkossa koko­nai­suu­tena. Palvelut on saatava kohtaamaan toisensa, Saarikko tiivistää.

No just. Palvelut on saatava kohtaamaan toisensa!

Piti oikein googlettaa, jotta mikä tuokin hanke on ( niitä kun Suomessa tällä hetkellä on pilvin pimein). Löytyihän sitä. Sosiaali ja terveysministeriön sivuilta tietoa löytyy.

Em. hankkeen tavoitteena ovat nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät, vaikuttavammat, kustannustehokkaammat ja paremmin yhteen sovitetut palvelut. Ja ensisijaiseksi asetetaan lapsen etu ja vanhemmuuden tuki. 

No ei huono, mutta!

Kysyn vaan, jotta mihin hankkeen suunnittelijoilta, vetäjiltä, keitä tässä nyt puuhasteleekin, on unohtunut perheiden isovanhemmat, mummut ja vaarit ja heidän palvelunsa?

Eivätkö he enää kuulukaan perheeseen? 

Jos ei ensin olisi ollut mummuja ja vaareja, niin eipä olisi tämän päivän lapsiperheitäkään! 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu