Äitiys- vai mikä pakkaus?

Ja tämäkin vielä! 

Eilen olin sitä mieltä, että hallituksen maakunta- ja soteuudistus on juosten kustu juttu. En ole pikkujakkuani kääntänyt, vaikka yön yli nukuinkin. Samaa mieltä olen edelleen. Ja jos sanon, jotta juosten kustu, niin kyllä sen suomisanakirjasta löytää! Täysin kuvaavat sanat huolimattomasti ja hätiköiden tehdylle työlle.

Ja mikä tänään pistää isoäiti-ikäisen ärsytysvaihdetta vitoselle?

Se on äitiyspakkaus!

Tiistaina julkistettu uusi äitiyspakkaus on saanut vihreiden kansanedustajan Emma Karin liikkeelle. Hän haluaisi 80 vuotiaalle äitiysavustusmuodolle eli äitiyspakkaukselle uuden nimen. Nimi pitäisi olla sellainen, että se paremmin kuvailisi suomalaista tasa-arvoista vanhemmuutta! Hyviä uusia nimiä olisivat hänen mielestään esimerkiksi vauvapakkaus tai perhepakkaus!

On varmaan ehdottajan itsensä mielestä tarpeellinen ehdotus, mutta pikkuisen ovat, ainakin minun silmissäni, kaukaa haetut perustelut.

Karin mukaan nimen muutoksella annettaisiin viesti perheille, kun se kertoisi, että vauva tulee molemmille vanhemmille ja että vastuu vauvasta on yhteinen!

Ei se nyt ihan noin mene! Kun nainen synnyttää, niin hänestä tulee äiti. Eikös se sellainen sana suomen kielessä ole? Ja sana äitiys tunnetaan. Hyvät sanat sekä äiti että äitiys.

Sitten: molemmat vanhemmat ja vastuu vauvasta yhteinen!! No ei ole kaikkien kohdalla. On myös naisia, jotka haluavat lapsen, mutta päättävät elää yksinhuoltajina. He eivät huusholliinsa miestä ota, eivät halua avo- eikä avioliittoa. On sellaisia miehiäkin. Että ilman puolisoa haluavat olla ja elää. Lapsenkin voivat hankkia esim. adoption kautta.

Minun mielestäni äiti, äitiys, äitienpäivä ovat hienoja sanoja!

Annetaan nyt vaan olla sen äitiyspakkauksenkin ihan rauhassa. 

Nykyinen nimi on hyvä, kaunis ja toimiva. 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu