Sote- ja maakuntauudistukselle kesäloma

Puolen vuoden kuluttua on maakuntavaalit. Niin maan hallitus on antanut ymmärtää!

Miten sellaiset järjestetään, kun ollaan vielä tässä pisteessä kuin ollaan? Eduskunnan puhemiesneuvosto on päättänyt, että heinäkuussa ei pidetä täysistuntoja sote- ja maakuntauudistuksen takia. Perusteeksi esitetään, että asian käsittely on valiokunnissa vielä kesken.

Kuin täydennykseksi tuohon  eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen toteaa, että hallitus ei ole pysynyt omassa aikataulussaan.

Maaliskuussa kehtasin lähettää tämän puheenvuoron kautta terveisiä hallitukselle. Aiheena oli toimeentulotuen siirto Kelan hoidettavaksi ja siitä sitten aiheutunut sotku, kun Kela ei tehtävää niin vaan saanutkaan hoidettua. Maaliskuussa nostin esille myös tämän  maakunta- ja soteuudistuksen, mm. toteamalla: "Sillä tyylillä, millä näitäkin uudistuksia nyt edetty ja eteenpäin vedetty on, niin ei kyllä muuta ole ennustettavissa ja  odotettavissa kuin, että edessämme on vielä suurempi hässäkkä ja vielä pahempi palvelujen toimimattomuus kuin mitä nyt koetaan Kelan osalta."

Kun on seurannut Kataisen hallituksen karille kolahtaneita kunta- ja sote -uudistusyrityksia ja nyt sitten tämän hallituksen  uudistusvimmaa, ts. saada sekä sote- että maakuntauudistus täytäntöön 1.1.2019, niin kyllä tässä samaa mieltä alkaa olla kuin mitä Seppo-Juha Pietikäinen:  .. eikö tulisi antaa rehdisti  aikataulusta periksi? 

Minä voisin tuota Pietikäisen ehdotusta vielä vähän täydentää: Ehdotan, että hallitus pitää sote- ja maakuntauudistuksen osalta kunnon kesäloman. Ei haittaa, vaikka se tämän asian osalta kestäisi vuoden. Eihän tämä uudistus siten ole edennyt kuin mitä esim. tammikuussa 2016 hehkutettiin.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu