Terveisiä hallituksen johtotriolle!


On ongelmia, mutta muutosvaatimuksiin on valmistauduttu hyvin. Näin on pääministeri Sipilä todennut takkuilevasta sote -tilanteesta. 

Ongelmia on yhtiöittämisessä, aikataulussa ja yhdenvertaisuuskysymyksessä.

Pääministeri Sipilä on varmaan tämän maan optimistisin ihminen. Vaikka mitä moitteita olisi ja on esitetty sote- ja maakuntauudistuksesta, tämän hallituksen must -projektista, niin pääministeri vaan tyynnyttelee.

Kritiikkiä sataa kuin rakeita rappusille, mutta suurin piirtein koko valmistelun ajan, Sipilän mielestä kaikki on ollut hyvin. Hyvään suuntaanhan tässä ollaan menossa. Maakuntavaalien mahdollista lykkäämistäkään hän ei halua. Ja valtiovarainministeri Orpo säestää, että maakuntahallintoa ei tule ilman sotea, eikä sotea tule ilman valinnanvapautta.

Kun uutisia lukee, niin pakko tavallisen kansalaisenkin on huomata, että perustuslakivaliokunnan edellyttämät muutokset esim. valinnanvapauslakiin ovat suuria. Vaikka kuinka nopealla aikataululla korjausten suhteen edettäisiin, ja ne vielä lausunnoillakin kierrätettäisiin, niin edessä voi olla myöhä syksy, ilmeisesti marraskuu. Miten siinä hämärässä (kuukaudessa, jonka voisi pimeyden puolesta lailla kieltää) enää pystytään, ehditään järjestämään tammikuuhun haaveillut häät, siis tämä maakuntavaalien nimissä ajateltu tilaisuus. 

Jos maakuntavaaleja ei tammikuussa järjestettäisi, niin onhan meillä tiedossa se hinta, mitä kuluu, jos ne erikseen pidetään. Jostain olen lukenut, jotta summa olisi 15 miljoonaa euroa.

15 miljoonaa voi tuntua paljolta, mutta: onkohan hallituspuolueiden johtotrio (tänään se jossain tuumailee) miettinyt, mitä se maksaa, jos sote- ja maakuntauudistus nyt väkisin päätökseensä viedään?

Montako miljooaa euroa tarvitaan siihen, että korjataan ja paikataan, ohjeistetaan ja täydennetään, jotta päästään siihen, mitä sote- ja maakuntauudistuksesta alunperin ajateltiin ja mitä siinä tavoiteltiin?

Voi hyvät miehet siellä hallitustriossa! Terveiseni Teille: perutkaa nuo tammikuiset häät! Perutkaa nyt vaan!

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu