Lopetetaan kiukuttelu, keskitytään politiikkaan

Pääministeri Sipilä on arvostellut mediaa. Kirjoittavat mitä kirjoittavat. Toimittajat ovat pääministerin mielestä maailman herkkähipiäisin ammattikunta, ja heidän tekemiään virheitä ei kannata lähteä oikomaan.

Kaikki tiedämme, että tätä päivää on se, että lööpit, juttujen otsakkeet ovat "sitä just". Mitä hullumpi otsake, sen parempi. Se myy. Kuka tavallisen näköisestä otsakkeesta kiinnostuu?

Ihmisten sanomisia seurataan ja etenkin, jos sanoja on ministeri. Mutta mutta: Kyllä ministerit itsekin lööpittelyyn aihetta antavat. Viimeisin esimerkki olkoot nyt vaikka perhe- ja peruspalveluministeri Saarikko. Viikonloppuna Ylen uutinen antoi ymmärtää, että ministeri Saarikon mielestä mahdollisessa soteuudistuksessa valinnanvapaus on hunajapurkki. Jotain vielä tahmaisista sormistakin puhui.

Minun mielestäni ministeritaso nyt ainakin saisi puhua asioista ihan niiden oikeilla nimillä. 

Selvää suomea ja selkokieltä on nyt sitten ainakin yksi henkilö ruvennut käyttämään. Keskustan ryhmäkansliassa tapahtunut  moka, jossa puolueen eduskuntaryhmän pääsihteeri Turtiaiselta lähtenyt sähköposti on levinnyt, vahingossa levitetty muillekin kuin keskustalaisille, kertoo, mitä pääministeri Sipilän tulisi tehdä. Pääministerin pitäisi lopettaa kiukuttelu ja ukonvaihtamispuheet ja keskittyä politiikkaan.

Alkaako tästä patistuksesta uusi aika? 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu