Elvytyskielto vanhuksille?

Nettiä selatessa eteeni ilmestyi Aamulehden otsake: Mielipide: Palvelutalossa asuvan omaiseni tietoihin oli ilmestynyt tietämättäni elvytyskielto-merkintä

Mielipiteen kirjoittaja Paavo Mustonen nostaa esiin palveluntuottaja Coronarian geriatrin toiminnan. Mustonen kertoo, että geriatri on ilman mitään etukäteiskeskusteluja omaisten kanssa kirjannut palvelutalossa hoidettavana olevan tietoihin elvytyskiellon.

Piti oikein googlettaa, että mikäs se tällainen Coronaria oikein on. Ja löytyyhän sitä tietoa. Se on lääkäreiden perustama 100 % suomalainen terveydenhuollon uudistaja. Kertovat tuottavansa korkeatasoisia hoiva-, kuntoutus- ja terveyspalveluja mahdollisimman lähellä niiden käyttäjiä. Rakentavat Suomeen uudenlaista terveydenhuoltoa, josta hyötyvät kaikki. Jne.

Siis sellaista hyvää! 

Muutama päivä sitten tänne puheenvuoroon kirjoitti kansanedustaja Harri Jaskari. Hyvää, hyvästä hänkin.  

Luin Jaskarin kirjoituksen, luin kahteen kertaan. Kommentoinnin paikkahan tuo olisi ollut, mutta sitten päätin, jotta anti olla. Jos kansanedustajatasolla ollaan tuota mieltä sote -uudistuksesta (että pelkkää hyvää tässä tulossa on), niin sitten ollaan.

Minua mainospuheet tulevasta hyvästä eivät ole vakuuttaneet. Paavo Mustosen kertomus antaa taas kerran vahvistusta ajatuksilleni. On uskomatonta, että hehkutetaan sanaa valinnanvapaus ja sen merkitystä, jos jo nyt hoidosta, sen tasosta päättävät ihan jotkut muut kuin hän, joka hoitoa tarvitsee.

Järkyttymiseni ja huolestumiseni sote -uudistuksesta iski tänään kertanykäisyllä vaihteelle viisi! Ei hyvältä näytä!

   

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu