Suomi ja päästövähennysvelvoite

Ei pitäisi tähän aikaan illasta kurkistella netistä ei sitten yhden yhtäkään juttua, joka uutiselle haiskahtaa. Mutta kurkistinpa vaan ja: tulin pahalle tuulelle.

Iltaani pilaava otsikko on Iltalehdessä. Ministeri Tiilikaisen suulla todetaan, jotta: ”Suomen päästövähennysvelvoite yksi EU:n tiukimpia”Kyse on EU:n jäsenmaiden ilmastotavoitteista. 

Asiantuntijaksi tällaiseen en voi itseäni kehuskella, mutta kyllä nyt tarraa takaraivoon tämä info: Vuoteen 2030 ulottuva vähennysvelvoite koskee liikennettä, maataloutta, rakennusten lämmitystä ja jätehuoltoa. Suomen on vähennettävä päästöistään vähintään 39 prosenttia vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Siis rakennusten lämmityskin! Kai täällä nyt on pikkusen eri systeemit lämmityksen tarpeeseen kuin esim. Kyproksella, Espanjassa tai Portugalissa. Että tarkoittaako tuo nyt sitä, että esim. meillä, täällä pohjoisessa ruvetaan klapien käyttöä rajoittamaan? Ja takkauunien asentamisia?  

Yritän toki ymmärtää ilmastotavoitteita, mutta tätä, että Suomessa päästöjen  prosentuaalinen vähennys määräytyy bruttokansantuotteen mukaan, tätä en ymmärrä!

Nyt saisi joku tästä ilmastotavoite – päästövähennykset -asiasta jotain tietävä minua vähän valistaa. Kiitos!

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu