Vähentynyt muovin käyttö

Äsken pisti silmiin nettiuutinen: Muoviteollisuus huolissaan vähentyneestä muovin käytöstä ja Yle tietää kertoa, että ihmisiä on jo ihan irtisanottu kysynnän vähentymisen myötä.

Suomalaiset ovat siis oppineet, että ei joka kerta kauppareissulla tartte muovikassia ostaa, vaan sitä voi käyttää omaa kassia, pussukkaa, mitä nyt kenelläkin kaupassa käyntiin varattuna on.

Se, että suomalaiset ovat muovien kulutusta tarkentaneet on hyvä juttu ja EU, joka muovipussien käytön vähentämiseen on jonkin aikaa patistanut, on varmaan sekin tyytyväinen. Mutta! Väkisinkin tässä nyt nousee mieleen vanha sanonta: Kun yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen suuntaan pyllistää. 

Ei ole EU tainnut miettiä sitä, että muovipusseista luopuminen kadottaa, se voi viedä joltain ihmisjoukolta työn!

Mitä tilalle? Uutta ohjettako?

Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja on jo ohjeistusta tarkentanut: "Muovien vastuullinen käyttäminen ei tarkoita muoveista luopumista. Luonnonvarojen kokonaiskulutuksen näkökulmasta ei ole mitenkään perusteltua lopettaa muovien käyttöä."

Moni varmaan ajattelee, että huhhuh, mitä siksakkia. Just kun on tavoille oppinut, niin nyt sitä pitäisikin ruveta perumaan. Nooh, minä kyllä pidän jo päättämästäni tavasta kiinni. Auton takapäässä on aina valmiina vaikka minkämoista koria, kassia ja pussukkaa. Ja roskat olen opetellut tuuppaamaan sellaiseen helposti hajoavaan jätekassiin. Muoviseen. Eli jotain jää ainakin minun osaltani muoviteollisuudenkin tehtäväksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu