Miten tämä nyt tällaiseksi menee?

Miten tämä nyt tällaiseksi menee?

Ihmettelyni kohdistan maamme hallitukselle tai no, oikeastaan vain kolmelle hallituksen jäsenelle: Sipilä, Orpo ja Terho.

Viime viikolla uutisoitiin, että hallitus valmistautuu valtion omaisuuden myyntiin. Rahaa tarvitaan kuulemma valinnanvapauspilottien rahoittamiseen, sillä se mitä aiemmin on suunniteltu, ei nyt sitten riitäkään.

Toinen uutinen kertoo, että kansanedustajien palkat nousevat. Noin vaan, ilman mitään ennakkovaroituksia. Eduskunnan palkkiotoimikunta on näin päättänyt. 

Kulkevatkohan em. toimikuntalaiset silmät ummessa tai onko asiasta päättävillä valikoiva kuulo, kun eivät ole huomanneet, että tärkeämpiäkin kohteita rahan käytölle tässä maassa nyt olisi. 

Lastentarhanopettajat ovat yksi joukko, jotka palkkaansa ovat esille nostaneet, ovat sen huonoksi todenneet ja ovat oikein "vaadi palkankorotusta" -päivänkin järjestäneet. En ole huomannut, että kansanedustajat olisivat vastaavaa päivää itselleen parkuneet.

Jos ovat olleet esillä lasten parissa työtä tekevät, niin esillä on ollut myös maamme vanhustenhoito. Siinä, sen kohentamisessa töitä riittäisi ja rahaakin tarvittaisiin. Uutiset, jotka oikein kuvien kera kertovat mm. huonosta kotihoidosta, ovat ilmeisesti jääneet niin hallituksen kolmikolta kuin eduskunnan palkkiotoimikunnalta näkemättä.

Jos minä olisin pääministeri, niin sanoisin isosti EI kansanedustajien palkankorotuksille ja pilottihankkeet laittaisin mappi ööhön.

Sen sijaan, että hallitus haalii lisää pilottihankkeita, se voisi kysyä, kyselyttää kunnilta niiden hyvistä käytännöistä. Ei tässä mitään uusia kokeiluja tarvita. Kyllä meillä kuntia on, joissa sosiaali- ja terveystoimi toimii ihan hyvin, ilman mitään sote -uudistustakin.  Otetaan hyvät käytännöt käyttöön ja hyljätään huonot. Se olisi sitten siinä. Se uudistus!

Pääministeri on antanut ymmärtää, että sote-uudistuksen vastustamiseen käytetään Suomessa tällä hetkellä "hurjan paljon energiaa", mutta kyllä minä näen tuon ihan toisin päin. Hallitukselta sitä energiaa kuluu, kun se koittaa koko ajan sovittaa paikkaa paikan päälle, yrittää korjata asiantuntijoitten esille nostamia epäkohtia.

Jos minä olisin kansanedustaja, niin ei -nappulaa tulisin painamaan niin sote- kuin maakuntauudistuksellekin. Eihän tästä sitä ole tulossa, mitä hallitus alunperin kaavaili! 

Nii! Että miten tämä nyt tällaiseksi menikin?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu