Terkkuja hallitukselle

Sipilä, siis herra pääministeri ja hänen ministerinsä saisivat hetkeksi pysähtyä ja miettiä, mitä on tullut tehtyä, mitä päätettyä.

Ei meidän kansalaisten tällaisia uutisia pitäisi eteemme saada: Kaikilla ammattikoulusta valmistuneilla ei ole riittäviä ammattitaitoja valmistumisensa jälkeen.  Opiskelijat kertovat, ettei kaikkia asioita ehditä tai voida opettaa kunnolla.

Iltalehden uutinen kertoo, että ammattikouluja on kuritettu rahan saannissa viime vuonna 190 miljoonaa euroa. Se on tietänyt sitä, että opetustunteja on jouduttu vähentämään. Tylyä menoa on, jos 40 tunnista on voitu pudota jopa 22 tuntiin.

Opetuksen sisällöstä ei voisi tinkiä, joten opetustahti on tiukentunut. Työharjoitteluun pääsy edellyttää käytännön taitoja, mutta jos siitäkin on tingitty, niin voivoi! 

Toivon, että nyt kerrotusta tilanteesta edes tämä kommentti nousee hallituksessa istuvien silmien eteen: En kyllä haluaisi olla asiakkaana terveydenhuollossa, jos olisin ensimmäinen koekaniini, jota opiskelija tulee pistämään.

Voisivat sitten hallituksessa, kun tätä sote -uudistustakin aina vaan niin kovasti yrittävät aikaan saada, muistaa liittää valinnanvapaus -kohtaan vielä yhden potilaalle kuuluvan oikeuden, tällaisen: potilas saa kysyä kuka häntä pistää, piikittää. Potilas saa valita, antaako sen vasta harjoittelevalle ensikertalaiselle vai antaako piikittämisluvan valmiille, jo muutaman vuoden töitä tehneelle hoitajalle.

Vähän tuli tylysti sanottua, mutta tylyksi koin Iltalehden uutisenkin.

Olen kirjoittanut tänne edellisen kerran tämän vuoden keväällä. Otsakkeena oli Miten tämä nyt tällaiseksi menee? Sopisi se tämänkin puheenvuoroni otsakkeeksi, mutta jospa nyt laitan vaan, jotta terkkuja hallitukselle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu