Aapeli tuli

Kun uutista ”Aapeli-myrsky toi meille hankalimmat haasteet mitä voi olla”  lukee, niin mieleeni nousee muutaman viikon takainen kirjoitukseni

Huolen aiheenani oli tuolloin digitalisaatio, tämä hallitusohjelman läpileikkaava teema, joka on esillä lähes jokaisessa hallituksen kärkihankkeessa.  Ihmettelin mm. mitä sitten tehdään, jos ja kun joku päivä netti pettää? Onko hallituksella varasuunnitelma siihen, miten esim. yhä lisääntyvistä tietoturvaongelmista selviydytään, puhumattakaan siitä, jos tulee päivä, jolloin sähköä ei tule, vaikka kuinka töpseliä seinään tököttäisi!

Tänään on yks sun toinen saanut töpseliä seinäänsä tököttää, mutta ei tule. Ei tule sähköä. Voi olla, että ei tule edes huomenna. Kiitos tai ei kiitos Aapeliksi nimetyn myrskyn. 

Yksittäinen kotihuusholli pärjää sähköttömänä jonkun aikaa jollain lailla, mutta jos lämpö loppuu, niin ei siinä kynttilätkään auta. Jumissa ovat virastot, kaupat ja liikkeetkiin, jos niillä ei varajärjestelmää sähkön saannille ole.  

Aapeli tuli, näytti voimansa ja jätti jälkensä. Hankalat on haasteet jatkossakin. Että miten pärjätään? Pahan ilman lintu en haluaisi olla, mutta tässä kohtaa olen. Kyllä sieltä joku päivä tulee se toinen Aapeli! 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu