Möläytellään ja luvataan

 
Sipilä möläyttelee, Saarikko kirjaa ylös lupauksia, Orpo ei tykkää desimaaleista.

Kuullun ymmärtämistä tässä nyt jälleen kerran harjoittelen ja mietin, mitähän nuo sanomiset tarkoittaa.

Annika Saarikon on pakko tehdä jotain. Sen nyt tajuaa sellainenkin, joka ei valtakunnan politiikkaa jokapäiväisesti seuraa. Olisihan se nyt noloa, jos ei alan ministeri vanhustenhoidon puutteisiin reagoisi. 

Antti Rinnettä tuuraavalle Sanna Marinille vanhustenhoidon hoitajamitoituksen esille nostaminen on kuin lottovoitto. Saadaanhan tässä nyt kylkiäisenä jotain, jolla äänestäjiä houkutellaan. Aika viime tipassa tuo tähän tulla tupsahti, kiitos Esperin, mutta on se sen verran kova aihe, että kyllä sillä syrjäytetään muut ajatellut vaalihoukuttimet, ilmastotavoitteet ja maahanmuutot. Mitä noita nyt olikaan?

Entäs Petteri Orpo? Hän on ilmeisesti päättänyt, että nyt riitti hallituksessa istuminen. Kun sanoa pamauttaa sopivan lauseen, niin eiköhän äänestäjä siitä ymmärrä, että jotain muutakin on kuin kokoomus. 

Juha Sipilästä en sano mitään. Tai no, ehkä sen verran, että minun mielestäni hän on nyt väsynyt mies. Ja hän on ihmeissään. Hän on ihmeissään siitä, kuinka tässä näin kävi. Että ihan viime metreillä sote- ja maakuntauudistuksen tielle tulla ropsottaa tämmöstä sotkua. Väsyneenä, uupuneena ihminen ei sanomisiaan ajattele. Näin on nyt Sipilälle käynyt. 

Tänään julkaisutin Salon Seudun Sanomissa tätä mieltä -palstalla vähän samantyyppisen jutun kuin mitä oli edellinen puheenvuoroni. Sopeutin sitä tälle Salon seudulle, sillä ollaanhan täälläkin nyt eri puolueissa huolestuneita vanhuksista ja vanhusten hoidosta.

Valitettavasti vaalien jälkeinen tilanne on tätä, minkä Salon Seudun Sanomien toimitus on jutulleni otsakkeeksi kuitannut: Vanhukset unohdetaan nopeasti vaalien jälkeen!
https://www.marjattahalkilahti.fi/

Mitäpä tähän jatkeeksi? Ehtoo on jo pitkällä.

Jospa laitan esille vanhan jutun  10 -7 vai toisin päin?

Työvuorolistojen laatiminen on tuskin kovin paljon vuosien varrella muuttunut, joten tästä saanee jonkun tuntuman, miten sitä henkilöstöä yhden työpäivän ajalle riittää, kun on kymmenen vanhusta, seitsemän hoitajaa

28.8.2012 21:30 Marjatta Halkilahti
 
En ole tänään telkkariuutisia katsonut, mutta äsken näin tämän lööpin: Ei sopua!

http://www.hs.fi/politiikka/Guzenina-Richardson+Vanhuspalvelulaista+ei+v…

”Guzenina-Richardsonin mukaan kompastuskivenä on kysymys sitovasta hoitajamitoituksesta. Hän itse on esittänyt, että kymmentä vanhusta kohden olisi seitsemän hoitajaa.”

Kymmenen vanhusta ja seitsemän hoitajaa!
Olen mallintanut vanhusten hoitolaitoksen henkilöstön kiertävää työvuorotaulukkoa viimeksi keväällä 2008. Jos vanhasta muistista tempaisisin tähän miltä tuo livenä näyttää:

On siis kymmenen hoidettavaa vanhusta. Heidän kuntoaan en nyt määrittele.
On seitsemän työntekijää, enkä nyt korosta, että hoitaja pitää olla. Riittää, kun työparista toinen on.

Sitten kirjataan allekkain nämä työntekijät, yhdestä seitsemään.
Heidät jaetaan tasaisesti työvuoroihin maanantaista sunnuntaihin. 
Ja kaksi vapaapäivääkin tarttis löytää per viikko.

Kun tuon toimituksen olet tehnyt, niin mitä saat. 
Vastaus: Jokaiseen viikonpäivään 5 työntekijää, jotka jaat edelleen: pari pitäisi saada iltavuoroon ja vähintään yksi yöhön. 

Montako sait aamuvuoroon alkaen klo 7- ?
Taisit saada kaksi.
Ja montako niitä hoidettavia olikaan?  

Hyvää viikonloppua hyvät lukijat.

Ensi viikolla möläytellään jotain muuta! 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu