12 minuttia ja se on sitten siinä! Vai onko?
Eläkkeellä oleva entinen maaherra Rauno Saari kirjoitti 27.2.2019 Salon Seudun Sanomiin hyvän yhteenvedon sote- uudistuksen vaikeuksista. Suosittelen lukemaan.
Luulisi esim. tämän lauseen "Viimeiset kaksi ja puoli vuotta on aikaa käytetty sellaisen hallinnon selvittelyyn, josta ei ole sanallakaan sovittu hallitusohjelmassa" herättävän jotain hallituksessa istuvien päässä.
Kannattaisi tarkentaa, mitä hallitusohjelmaan alunperin sovittiin ja hetken aikaa miettiä, että miten tämä tällaiseksi sähläämiseksi on mennyt kuin nyt uutisista luemme.
Jos ja kun tavallinen kansalainen on edes muutaman kerran tv -uutisten yhteydessä nähnyt sote -valiokunnassa istuvien työpöytää ja niitä valtavia paperipinoja heidän edessään, niin eipä juur ihmetytä, miksi ollaan ulkona alkuperäisestä hallitusohjelmasta. Se on vaan vissiin vähän päässyt rönsyilemään matkan varrella tämä sote -uudistaminen. Ilmeisesti kukaan ei ole kunnolla vaivautunut lukemaan, mitä alunperin uudistuksen tarpeesta ajateltiin. Ja sovittiin!
Menettelyllään hallituspuolueet ajoivat sotelait tilanteseen, jossa niitä ei missään tapauksessa voi perustuslain säännöksiä rikkomatta hyväksyä. Oikeusvarmuusilmoitus ei poista velvoitetta notifioida lait EU:n kanssa. Siitä ei päätä Suomen hallutus eikä eduskunta. Kysymyksessä ovat EU:n säännökset, joita jäsenmailla ei ole oikeus kirtää.
Ilmoita asiaton viesti
Auttaisivatko Twitter -kamarissa istuvat?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006002496.html
Ilmoita asiaton viesti
Samoja ajatuksia Viljon kanssa!
Ilmoita asiaton viesti
Kerro Viljo minkä muun EU maan sotelait on notifioitu EU-ssa luin jostakin ettei yhdenkään muunkaan maan sotelakeja ole etukäteen varmisteltu. Koska se tekisi eduskunnasta kumileimasimen sitäkö SDP haluaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei missään muussa EU:n jäsenvaltiossa ole ollut vastaavaa hanketta, joten ei ole ollut tarvetta notifiointiin. Ei Suomen eduskunta ja hallitus suinkaan muutu kumileimasimeksi siitä, että noudattaa Suomen perustuslakia ja EU:n taloussäädöksiä. Mistään välittämättömän lakirunnomisen se kylläkin estää, mutta se on ihan eri asia.
Ilmoita asiaton viesti
Ja tätäkin uhkan poikasta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000006017858.html
Voittavat tai häviävät ketkä tahansa, niin minä tykkäisin, jos hallitukseen istutettaisiin edustajat kaikista puolueista. Eikä sitten kesken kaiken, kun huonosti pyyhkii, ja joku puolue päättää sanoa hyvästit yhteiselämälle (siis yhteistyölle) niin tilalle täydentäjäksi otetaan mitä tahansa. Minusta nykyisen hallituksen kokoonpano on kansalaisten ja äänestäjien pettämistä!
Ilmoita asiaton viesti
Voi olla, että tuo ei valtakunnan tasolla toimi, mutta kyllä kaupungissa. Salossa on kaupunginhallituksessa edustajat kaikista puolueista, enkä ole kuullut, että se nyt kauhian kamalaa asioitten hoidon kannalta olisi ollut!
http://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/organisaatio…
Ilmoita asiaton viesti
Kaupunkien ja kuntien hallituksiin valitaan edustajat vaalien poliittisen jakauman mukaisesti. Kyllä niissä silti se paikallinen poliittinen enemmistö viimekädessä tekee päätökset. Kuntatason asiat ovat useimmiten sellaisia, että niissä saavutetaan yhteisymmärrys, joten poliittista voimanäyttöä ei usein tarvita. Eduskunnassa on toisin. Vain harvoissa asioissa on saavutettavissa kaikkien ryhmien yhteinen näkemys. Tiedustelulait on yksi tällainen harvinaisuus. Sen tarpeellisuuden kaikki myöntävät. Hajaannusta tulee siinäkin menetelmistä, miten lakia käytäntöön sovelletaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin ja sit vasta suita suputetaan, kun alkavat toteuttaa toista tarpeellisuutta = lupauksiaan vanhustenhoidon kohentamisesta. Ei sen puoleen, kyllä se yksittäisissä kunnissakin vaikeaa ollut on.
Ilmoita asiaton viesti
On vähän motkotettu! Kyllä tässä aihettakin oli!
https://www.sss.fi/2019/03/demokraatti-puhemies-ri…
Demokraatti: Puhemies Risikko moitti sote-valiokunnan Hannakaisa Heikkistä 12 minuutin tempusta
Tekijä STT -2.3.2019 | 17:360
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) on saanut moitteet puhemies Paula Risikolta (kok.) tavastaan lopettaa valiokunnan asiantuntijakuulemiset, kertoo Demokraatti.
Heikkinen äänestytti keskiviikkona valiokuntaa kuulemisten lopettamisesta, kun puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) poistui kokouksesta 12 minuutiksi mennäkseen tapaamaan puhemiesneuvostoa.
Puhemiesneuvoston torstain pöytäkirjasta ilmenee Risikon todenneen, ettei Heikkisen menettely viedä kiistanalainen asia äänestykseen, ollut menettelytavaltaan valiokunnissa noudatettavien periaatteiden mukainen.
Puhemiesneuvoston keskustalainen jäsen Timo Kalli kertoi Demokraatille, ettei kukaan neuvoston jäsen esittänyt tähän muotoiluun vastalausetta.
Kalli sanoo lehdelle, ettei muista vastaavaa tapausta eduskuntauraltaan.
– Kyllähän varapuheenjohtaja kokousta voi johtaa, mutta ei periaatteessa voi viedä äänestykseen. Kyllä eduskunnassa on sellaiset pelisäännöt, että tilapäisiä enemmistöjä ei käytetä, Kalli sanoi.
Hän ei ryhtynyt arvioimaan, miten vakava asia puhemiehen moitteet ovat.
– En tiedä, oliko se moite, tai kyllä se varmaan moitekin on, mutta kyseinen henkilö ei kuitenkaan ollut paikalla. Se vain todettiin siellä, että tällainen menettely on tapahtunut ja se ei ole pelisääntöjen mukainen, Kalli sanoi.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/jan-vapa…
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/273598-jan-vapaav…
Ilmoita asiaton viesti