Kaupat kiinni sunnuntaisin, eikä postia perjantaisin

Joku on tuupannut facebook -sivustolle julkaisun, jossa palautetaan mieleen mennyttä aikaa.

Kyllä sitä peruutuspeiliin kannattaa silloin tällöin katsoakin. Ja muistella. 

Kuka muistaa, että kouluun polkaistiin polkuyörällä ja ihan ilman kypärää? Telkkarin kanavan vaihtamiseen jouduit nousemaan sohvan syvyyksistä, kun ei ollut kaukosäädintä. Nooh, ei perheissä tuohon maailman aikaan ollut välttämättä edes sohvaa, ei ainakaan sellaista löhömukavaa kuin nykyään.

Jos Sinulla oli kasettisoitin, niin oliko muita konsteja kuin lyijykynän käyttö, kun sitä takkulle vetänyttä kasetin nauhaa elvytit? Nykynuori ei taida edes tietää, millaisessa soittimessa kasetit pyörivät. Kännykkää ei ollut, joten jos oli asiaa naapurille, niin ylös, ulos ja naapuriin. 

Kaupat olivat kiinni sunnuntaisin. Aina. Ja kotiruokaa syötiin, kun ei ollut näitä kaikenmaailman pikaruokaloita ja joka kadun kulmassa nakki-/grillikioskeja.

Olen sitä mieltä, että kaupat saisivat olla edelleenkin kiinni sunnuntaisin. Olkoot ne sen edestä auki vaikka koko edellisen illan, olkoot vaikka puoleen yöhön.

Äkkiäkös meillä kaupat sunnuntaisin kiinni  saadaan, kun otetaan mallia vaikkapa Postista, sen viimeisimmästä kokeilusta. Uutiset kertovat, että postilaiset voivat viikolla tehdä pidempää työpäivää ja saavat/voivat saada perjantain kokonaan vapaaksi.

Jotain lajittelua varmaan sentään suorittavat, jos toteavat, että ”Tämä koskee sellaista postia, jota ei tarvitse jakaa perjantaina.”

Vähän minä nyt kyllä putoan rattailta, jos tuollaista todetaan, kun Posti samanaikaisesti ilmoittaa tuovansa huhtikuussa uuden postimerkkipalvelun. Tarkoittavat Plus- merkkiä. Sellaisella merkillä varustettu kortti tai kirje luvataan olevan perillä toisena arkipäivänä postittamisesta!

Ihan vaan hölmö kysymys: Jos laitan kortin vaikka ”tois pual Suomee” Ystävälle keskiviikkona, niin miten se hänen postilaatikkoonsa etenee? Kuka sen perjantaina perille vie, jos ja kun postinkantaja saattaa olla antaitsemallaan vapaalla?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu