Tulevalle hallitukselle

Eilen saatiin uusi eduskunta. Onnea vaan valituille.     

Nyt sitten odottelemme mitä tapahtuu, kun vallan kahvaan tarttuu Antti Rinne. On hänelle jo työlistaakin annettu.

Jos tähän jotain kuinka käy -ennustuksia esille nostaa ja on työlista millainen tahansa, niin yksi on varmaa: aika pian motkotetaan taas. Motkotetaan ihan niinkuin vuonna 2016.

Hallitusvastuun kantaminen kulkee aina teemalla vuoroin vieraissa. Nyt just voittajilla on sylit täynnä ruusuja, mutta viimeistään kolmen vuoden päästä alkavat piikit pistää. 

Toivottavasti Sipilän kaudesta on opittu edes se, että hallitusohjelma on ohjelma, jonka mukaan edetään, eikä sitä matkan varrella rönsyilytetä. Esimerkki tästä oli sote- ja maakuntauudistus. Se sotkuilu alkoi olla liikaa jopa sellaisille, jotka eivät muutoin eduskunnassa istuvien toimintaa arjessaan seuraa. Loppuvaiheessa moni jätti jopa tv -uutiset katsomatta, kun uutisointi oli sitä yhtä ja samaa "Perustuslakivaliokunta löysi sote-uudistuksesta yhä korjattavaa!" 

Minä seuraan ensisijaisesti vanhustyötä, joten odotan, että vanhustenhoitoon annetut lupaukset nostetaan nyt esille ja niiden eteen tehdään kunnolliset parannusehdotukset. Ja että ne myös toteutetaan!

Jos hoitajien desimaaleista ruvetaan taistelemaan, niin suosittelen, että kansanedustajat jalkautuvat kotikuntiinsa ja tutustuvat vanhustenhoidon live -elämään. On syytä käydä sekä laitos- että kotona asuvien  paikoissa.

Laitospaikkojen hoitajamäärän vajauksista/puutteesta voidaan pauhuja antaa ja määräyksiä tarkentaa, mutta se ei riitä. Myös kotihoitoon on satsattava. Iso osa päättäjistä ei osaa edes kuvitella, millaista kodeissa on. Moni vanhus on suoraan sanoen hyljätty, kun häntä nk. kotihoidossa hoidetaan. Siellä ei hoitajamitoituksesta nähdä edes unta. 

On minulla toinenkin juttu, jonka haluaisin tulevalle hallitukselle selvitettäväksi antaa. Se on rakentamista koskevien säännösten ja määräysten tarkistaminen. Kyllä sen pitää olla muutakin kuin Äijätouhua

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu