Verohallinto ja virheelliset kirjeet

Minä en kovin kaksinen tietokoneen käyttäjä ole, mutta jos/kun virheitä teen, niin tuskin kehtaisin edes lapsilleni kertoa, miten verottaja mokaansa nyt selittelee. Että virhe, virhe, mutta vain tulostusongelma: ”Käyttämämme tulostusratkaisu on jostain vielä tietämättömästä syystä sotkenut eri kirjeiden tietoja keskenään.” Voi hyvänen aika. Joku sitä tulostusnappia on painanut!

Yhden oman mokani muistan. Se ei ollut vaarallinen, mutta moka kuitenkin.

Lähetin lapsilleni sähköpostia. Kaikkien nimet klikkasin peräkanaa vastaanottajien listaan, mutta hupsista heijaa, yksi posteista olikin mennyt Keskimmäiseni kaimalle. Kun tapahtuneen jälkeen jossain vaiheessa tapasimme, mies hymyssä suin kiitteli, että oli päässyt ”lähipiiriini”, eikä haittaisi, vaikka sitä postia tulisi jatkossakin.

Minulta väärälle henkilölle mennyt sähköposti ei sisällöltään vaarallinen ollut, mutta kyllä pikkuisen vierastan selittelyä, että 6.8.2019 tapahtunut verottajan moka olisi täysin vaaraton ja se kuitataan tyyliin: ”Virheellisen verotuspäätöksen voi tuhota”  ja sitten voi vaan kaikessa rauhassa odottaa uutta kirjettä Verohallinnolta! 

Kauhistus sanon minä!

Kyllä tällaiset tapaukset nakertavat luottamusta. Ne tiedot, jotka ovat minun tietojani, minun omia, niitä ei  vieraille saisi päästä. Hakkeroijat ovat oma joukkonsa, jotka tietoja julki kaivavat ja vuotavat, mutta tämä ei ollut sitä. Eivät tulostuslaitteet itsekseen toimi. 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu