Luottamushenkilö ja sähköinen kokoustaminen
Hiljattain kunnallistaloudesta väitelleen Eero Laesterän ajatuksia löytyy Kuntalehden viimeisimmästä numerosta. Laesterä näkee kuntatalouden tulevaisuuden synkkänä ja on sitä mieltä, että osaa kunnista ei pelasta enää mikään. PARAS -hankekin saa ryöpytystä. Laesterä näkee, että nykytavalla toteutettuna se pahimmillaan vain sementoi palvelut ja lisää menoja.
Kuntalehden Laesterä -haastatteluun liittyy kommentti. Se on Hannu Taavitsaisen, joka toteaa kuinka tämä Laesterän akateeminen väitös osuu ajan hermoon ja miten väitöstilaisuudessa suorastaan tulvi varoituksia kuntiemme johtamisesta ja koko kuntajärjestelmämme tulevaisuudesta. Sekä väittelijä että vastaväittelijä ovat Taavitsaisen mukaan olleet väitöstilaisuudessa yksituumaisia siitä, että kuntapäättäjissä on sokeita ja kuuroja.
Taidatkos sen selkeämmin sanoa?
Kuntien tilanteet tiedetään, mutta niitä ei vaan osata jalostaa tiedoksi, ei välttämättä halutakaan. Osa päättäjistä ei tietoja edes käytä, vaikka niitä kuinka tarjottaisiin ja vaikka niitä kuinka paljon saatavilla olisi.
Minua huolestuttaa muotiin tullut nk. sähköinen kokoustaminen.
Huolestuttaa se miten esimerkiksi vähän vanhempi luottamushenkilö, joka ei ole kovin hyvin perillä tietokoneen käytöstä voi ja pystyy hyödyntämään tarjolla olevan, päätöksentekoon liittyvän liiteaineiston, kaiken mahdollisen lisä-, tausta- ja tukitiedon.
Jos nyt tulee ”pyyhkeitä” sokeudesta ja kuuroudesta, niin jatkossa voi tulla arvostelua myös päättäjien mykkyydestä. Miten sitä löytyy kokouksissa jotain sanottavaa, kysyttävää, kun ei ole saanut selvää edes esityslistojen ja liitteiden sisällöstä?
Virkamiehillä, asioitten esittelijöillä on jo nyt kunnissa aikamoinen valta.
Kohta ei luottamushenkilöitä tarvita lainkaan vai tarvitaanko.
Ilmoita asiaton viesti
Pakkoruotsin lakkauttaminen säästää yllättävän paljon rahoja.
MH: Kuinkahan paljon?
Ilmoita asiaton viesti
Huomiota herättää sanvalinnat ”ei pelasta mikään, synkkyys”, kuntasektori varmasti on muutoksen edessä, yhteiskunta on muuttunut, kuntarakenne ikivanhaa perua.
Mutta pitääkö tämän olla negatiivinen asia, kunnan tavoite lienee palvella asukkaitaan mielekkäästi, joten on sopeuduttava nykytekniikoihin, suurempiin (paljon) yksiköihin, jotka kykenevät tuottamaan tarvittavat palvelut.
Kertomasi asiat kuvaavat muutosvastarintaa, muutos on negatiivisesti arvotettu. Tosiasia on että juuri nyt n. neljännes menoista rahoitetaan velanotolla. Yhteiskunnalla ei ole siihen varaa, joten on pakko keventää, tehostaa.
Muutoksen tulee olla alku uudistuksiin, hyviin ratkaisuihin, positiivinen asia.
MH: Kun kymmenen kuntaa ja neljä kuntayhtymää täräytetään lyhyellä valmisteluajalla ja lyhyen valmistelu/pohjustuskaavan mukaan yhteen niin usko muutokseen, hyvään muutokseen, kyl se on koetuksella!
http://www.sss.fi/uutiset/114695.html
http://www.sss.fi/uutiset/114693.html
Salon kaupunki on tästä hyvä/huono esimerkki. Tämä valtuustokausi ( ylisuuri valtuutettujen joukkokin viel) ei tule tulevaisuuttamme vielä kirkastamaan eikä selkeyttämään. Kyl se menee tulevien päättäjien mietittäväksi. Sähköinen Salo on sekin ihan hieno asia/idea, mutta kun valitettavasti on viel semmosiakin ihmisiä, joilla ei ole mitään tajua tietokoneesta, niin miten ihmeessä sellaiset tulevat toimimaan kun posti ei enää tuokaan kokousten esitylistoja paperiversiona. Pelkään, että jää ”paperit” , asiat muutamilta lukematta. Ja silloin on suuri vaara, jotta päätös nuijitaan pöytään virkamiehen/esittelijän, ei siis valtuutetun tahdon mukaan..
Ilmoita asiaton viesti
Meillä on YKSITOISTA ( 11 ) järjettömän huutavaa yhteiskunnallista ongelmaa!
1. Työttömyys >>>> Kohta 1 000 000
2. Nuorisotyöttömyys >>>> Kohta 80%
3. ELÄKEPOMMI: Kattamattomat eläkevastuut 400 MRD
5. Valtionvelka 30% Budjetista: Viennin ja VEROTULOJEN ROMAHDUS
6. Pakkoruotsi – 2 kielisyyden Miljardikustannukset vuosittain
7. Vanhustenhoito, jo nyt 1 500 000 Eläkeläistä, kohta tasan 2 000 000
8. 700 000 VIRKAMIEHEN – TAKAHUONEIDEN VEROSYÖTTILÄSKUSTANNUKSET
9. Työn järjettömän TAPPAVAT sivukulut
10. Sosiaalifasistisen ( SAK – SDP Pakottajasadistit ) Kansandemokraattisen Ihmiskokeilujärjestelmän purkaminen
11. Koulutettujen nuorten massamaattamuutto >>> Nyt jo 10 000 vuosittain!
– Milloin 20 000 – 30 000 >>> JNe?
Mitä nousee?
VeliSynkkä
Motto: Poliitikoissa ainoastaan niljakkuuden aste vaihteleee!
Ilmoita asiaton viesti
Miten voi edustaa, ellei osaa edustaa? Joissain maissa ongelmana on edustajien virkakielen osaamattomuus. Esimerkiksi kaikki eivät osaa Suomessa englantia tai ranskaa riittävästi voidakseen käyttää Euroopan unionin myöhemmin direktiiveinä tulevat valmisteluasiakirjat riittävän tehokkaasti.
MH: Niinpä! Mites on esim. meitin omien EU -edustajien kielitaito?
Ilmoita asiaton viesti
#5.
Tapiooo, sun abessiivilista osoite on wanhentunut.
Ilmoita asiaton viesti