aloitteenteko

Juuei! Ei ole kysymys treffeistä. Ei siitä, että kumpi ekaksi ehdottelee. Kyllä nyt on kymysys kunnallisesta aloitteenteosta. 

http://www.sss.fi/uutiset/147344.html

Salon Seudun Sanomat 19.7 2010 20:44:04

Salon kaupunginvaltuusto on puolitoista vuotta kestäneen kautensa aikana osoittautunut ahkeraksi aloitteen tekijäksi. Valtuustoaloitteita on kaavailtu valtuuston toimiaikana jo 66 kappaletta, kun entisen kaupunginvaltuuston koko nelivuotisen kauden aikana aloitteita tehtiin 69 kappaletta.

Näin meillä. Mitenkähän tilanne on muualla? Ovatko muualla valtuutetut yhtä ahkeria?

Ymmärrän toki, että valtuutetulla tulee olla mahdollisuus tehdä aloite asiasta, joka on hänelle ja hänen äänestäjäjoukolleen tärkeä, mutta kyllä joku sensuuri, joku ohjeistus voisi olla paikallaan. Joillekin tuo aloitteen teko, tehtailu on samaa luokkaa kuin on muutamien esimerkiksi tällä blogipalstalla hääräävien kirjoittajien. Tekstiä tulee. Sitä tulee ja sitä tulee kaiken aikaa. Asiasta ei niin väliä, kunhan naama näkyy.

 

Bloggailu ei pahemmin rasita kenenkään kukkaroa, mutta olemattomien aloitteiden selvittäminen rasittaa. Se kuluttaa aivan turhaan virkamiesten ja -naisten työaikaa plus että se vie aikamoisen loven kunnan, kaupungin kassasta. Viimeisimmässä Kuntalehdessä on tieto, että aloitteen selvittely voi maksaa jopa 30-35 000 rahaa!  

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu