vanhainkotitoimintaa tai sitten ei

Muutama blogi sitten jossain kommentissani totesin, että joku päivä kirjoitan tänne jotain Kelasta.

Liisa Hyssälän kausi alkaa lokakuussa ja ainakin Salon Seudun Sanomien haastattelussa 11.7.2010 rouva pääjohtaja toteaa, että sitä rahaa ei sit mistään lisää tule.” Etuisuuksia ei kasvateta, eikä uusia keksitä. Jo päätetyt toteutetaan.”

Rouva pääjohtaja joutuu kyllä vielä varmaan pikkusen tarkentamaan noita sanomisiaan. Mahtaako rouva pääjohtaja tietää missä määrin, millä vauhdilla kunnat tuuppaavat vanhainkotitoimintaansa Kelan syliin! Minä en lukumäärää tiedä, mutta tiedän, että semmosta toimintaa on ilmassa!

Minusta se on semmosta piilovanhainkotitoimintaa. Se tulee olemaan iso rahareika Kelan kassassa!

Kun kunnat luovat vanhusstrategioitaan ja -visioitaan valtakunnan tason ikäihmisten palvelujen laatusuositusten mukaisiksi niin laitospaikathan siinä pitää hävittää. Jotkut kunnat menevät sieltä mistä aita on matalin. Muuttavat vanhainkotinsa palvelutaloksi. Mitäs siinä muuta tarvii tehdä kuin, että muutetaan ulko-ovella nimikyltti.

Sitten aloitetaan uudenlainen rahastus: Asukas, joka eilen oli vanhainkotilainen ja maksoi hoitonsa kuukausimaksulla on huomenna palvelutaloasukas ja maksaa siitä eilisestä vanhainkotikämpästään huomenna palvelutaloasuntovuokran plus kaikki muut avut, palvelut mitä hän päivän aikana tarvitsee. Ja jos rahat ei riitä esim. vuokranmaksuun niin Kelahan auttaa!

Kysyn vaan jotta kuinka kauan?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu