helistelläänkö Hyssälää?

”Nykypäivänä kunnatkin ovat huomanneet, että rahaa saa tällä konstin valtiolta enemmän. Kela maksaa eläkkeensaajan hoitotuen ja asumislisän muodossa palveluasumisen kuluja.”

Lainaus on edellisen blogini viimeisimmältä kommentoijalta.

Näin mennään! Kukaan ei katso kokonaisuutta. Ei sitä katsota eduskunnassa ja kun sitä ei katsota siellä niin eihän sitä katsota kunnissakaan. Edellisessä blogissa esille ottamani Kelan piilovanhainkotitoiminta on tästä yks hyvä esimerkki.

Voivoi! Kelan uusi tirehtööri Liisa Hyssälä on sakkinsa kanssa joku päivä viel helisemässä!

..

Kaikki eivät näköjään jaksa lukea juttuja eestaa, eivät kelaile entisiä, joten laitetaanpa tähän lyhennelmä edellisestä blogista. Selviää se mitä tarkoitan piilovanhainkotitoiminnalla.

Kun kunnat luovat vanhusstrategioitaan ja -visioitaan valtakunnan tason ikäihmisten palvelujen laatusuositusten mukaisiksi niin laitospaikathan siinä pitää hävittää. Jotkut kunnat menevät sieltä mistä aita on matalin. Muuttavat vanhainkotinsa palvelutaloksi. Mitäs siinä muuta tarvii tehdä kuin, että muutetaan ulko-ovella nimikyltti.

Sitten aloitetaan uudenlainen rahastus: Asukas, joka eilen oli vanhainkotilainen ja maksoi hoitonsa kuukausimaksulla on huomenna palvelutaloasukas ja maksaa siitä eilisestä vanhainkotikämpästään huomenna palvelutaloasuntovuokran plus kaikki muut avut, palvelut mitä hän päivän aikana tarvitsee. Ja jos rahat ei riitä esim. vuokranmaksuun niin Kelahan auttaa!

Eilen kysyin jotta kuinka kauan. Tänään kysyn sitä samaa!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu