muukalaiset ja mummot

Muukalaiset ulos, mummot sisään! Tällä otsakkeella pörrää tänään Salon Seudun Sanomissa Timo Harakan kolumni:  

http://www.sss.fi/mielipiteet/kolumni/153330.html

 

Paikallislehti ja aamukahvi ovat minulle päivän avaukseeni ne pakolliset. 

Pääkirjoitukset, Tätä Mieltä, Kolumni ja Tekstari -osastot ovat ne ihanihan pakko -jutut.

Tänään, kun Harakan kolumnin luin, niin totesin, että nyt ei tarvita edes sokeria kaffeen maustamiseen. Kerrankin on joku juttu, josta voi sanoa jotta JES, anti mennä!

Tämä sieltä kolumnin loppuosasta:

”Mummolain” luonnos edellyttää, että maahan tulleet lapset sitoutuvat elättämään vanhat vanhempansa. Tätä on ansaitusti arvosteltu, sillä eihän Suomessa syntyneitäkään vaadita huolehtimaan äitinsä ja isänsä taloudesta.

Vaihtoehdot näyttävät huonoilta. Joko epäoikeudenmukainen ja luultavasti perustuslain vastainen ratkaisu. Tai sitten kaiken maailman vanhusten vapaalippu Suomen sosiaaliturvaan.

Ehdotukseni onkin, että tasa-arvon vuoksi myös kantasuomalaiset velvoitettaisiin perustuslaissa elättämään isänsä ja äitinsä. Ovathan vanhemmat aikanaan huolehtineet lapsistansa. Ja on suuri yhteiskunnallinen ongelma, että kylmästi hylkäämme vanhukset.

Jos kerran pidämme tärkeänä ulkomaalaisten vanhusten oikeutta olla lastensa ja lastenlastensa kanssa, niin tarjotkaamme sama oikeus myös omille vanhuksillemme.

..

 ” Jos kerran pidämme tärkeänä ulkomaalaisten vanhusten oikeutta olla lastensa ja lastenlastensa kanssa, niin tarjotkaamme sama oikeus myös omille vanhuksillemme.”

Niin. Mikä päivä aloitetaan?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu