viiden miljoonan kunta

”On vaarana, että kuntarauha kaadetaan rempseillä puheilla. Vain kuntien lukumäärästä puhutaan. Kuntien tahto tuottaa parempia palveluita tehokkaammin heitetään tuosta noin vain sivuun. Näiden puheiden vastuuttomuus korostuu, kun muutenkin elämme epävarmuuden ajassa.”

Sanat ovat Mari Kiviniemen.

Oli pakko lukea uutinen ihan kahteen kertaan. Että noinko sanoo?

”Voihan nämä palvelut järjestää viiden miljoonan ihmisen kunnassa.”

Nämäkin Kiviniemen suusta.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/100398-paaministeri-100-kuntaa-suomeen-%E2%80%93-%E2%80%9Dperustelkaa%E2%80%9D

 

Kuntalehdessä 12/2009 oli Hannu Taavitsaisen juttu ranskalaisten tilanteesta. Jos Ranskassa ollaan sitä mieltä, että 10 miljoonan asukkaan Suur-Pariisi ei tulevaisuudessa riitä, ettei se ole enää riittävän vahva, niin kyllä tässä vähän semmonen olo tulee, että tuo Kiviniemen heitto voi olla totinen tosi siinä vaiheessa kun 2000 -luvulla syntynyt sakki yrittää selvitä tämän maan hoidosta.

Ei kuntia eikä päättäjiä voi ikuisesti piiskata uudistumaan ja uudistamaan. Paras -puitelaki on patistanut ja tarpeeks moni tietää, että ei se nyt ihan silla lailla ole mennyt kuin alunperin ajateltiin. Esim. terveydenhuolto on yhtä sekasotkua, erilaisten mallien tilkkutäkkiä.

Palvelut pitäisi sisäistää ja palvelujen saajat ulkoistaa tai menikö se toisin päin.

En tiedä kuinka pitkälle tämän päivän päättäjät ovat nähneet tai mitä ovat ajatelleet esim. tulevaa terveydenhuoltolakia muuttaessaan. Ovatko ajatelleet, ovatko huomanneet, että ensi keväänä voimaan tuleva lakimuutos, se, että voit itse valita terveyskeskuksesi on jo pienimuotoinen alkusoitto ja lupaus tälle viiden miljoonan SuomiKunnalle?

..

Ja pare olis kun isojen kuntaliitosten jälkeen paikkakuntaa ei enää nimitettäisi kaupungiksi, kun se koko maisemaltaan ja koko alueeltaan on ihan jotain muuta!   

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu