hunningolla!
Elävästä elämästä pari esimerkkiä:
Kun kunnassa synnyttäjiä uhkaa synnyttämisen siirto nykyisesta lasaretista seuraavan kaupunkiin, niin siitä syntyy iso haloo!
Kun kunnassa koulu otetaan pois kylältä, kartalta, niin siitä nostetaan vielä suurempi meteli.
Kun kunnassa vanhainkotinen ehdotetaan suljettavaksi, niin haloota syntyy siitäkin, mutta ei siitä mitään metelöidä saa!
Anti mennä vaan laitosten!
Tulee säästöä kun pannaan semmonen butiikki kiinni!
Säästöä syntyy tai sitten ei. Yksi asia on varma: sekä synnyttäjillä että koululaisilla on jatkossakin sentään joku paikka, joku mihin mennä! Vanhainkoti kun lakkautetaan niin tilalla ei ole mitään. On vain muoti-ilmiö, iso oivallus, että vanhuksillahan on Koti!
Kaikki vaan KotiHoitoon!
Sinne sinne!
Höh, sanon minä!
Koti on koti, jossa asutaan. Hoitopaikka on paikka, jossa hoidetaan!
Ja jos ei ole hoitopaikkaa niin silloin ollaan hunningolla!
Sekä hoidon tarpeessa olevat että päättäjät!
Onpa outoa, että vanhainkotejakin lopetetaan. Palvelutaloja kait ne nykyään ovat, sellaisia missä on hoito-osastoja ja sitten esimerkiksi hyväkuntoisille puolisoille oma asunto.
Omaishoitajien niskoille on asetettu liian suuri taakka. Hekin ovat yleensä vanhoja ihmisiä. Loppussa pitää vain ottaa se viimeinen kiri ja punnerrus.
Ilmoita asiaton viesti
Joitain lopetetaan, toisille tehdään vaan uus meikki.
Pannaan ulko-ovelle uus kyltti.
Siinä lukee palvelutalo!
Sitten se alkaa.
Alkaa ihan omanlaisensa rahastus.
Se mitä vanhainkodissa sait kuukausimaksullas se ei enää toimi.
Palvelutalo, vaikka se olisi ihan justiinsa se sama huone kuin mitä eilen vanhainkodissa, se maksaa ihan jotain muuta kuin vanhainkotimaksu.
Siinä visa eikun eurot vinkuvat!
Palvelu?
Laitoinpa tuohon kysymysmerkin..
Ilmoita asiaton viesti
Ja omaishoitaja!
Rankkaa työtä, melkein tauotta.
Korvaus olematon!
Ilmoita asiaton viesti
Mie en niin kovin paljon tiedä näistä asioista. Paljon olen kumminkin kuullut kauhujuttuja sairaaloiden vanhuksien tilanteesta. Kyllä pitäisi olla jokin välimuoto, niin että ei kuolevaa ihmistä laitettaisi sairaalaan enää saamaan ”tehohoitoa”.
Minulla on omituisen myönteinen kokemus palvelutalosta. Äitini oli Tornion Karungin palvelutalossa. Se on säätiön omistama. Siellä sai kuollakin rauhassa, ei kuskattu mihinkään sairaalaan pois silmistä. Siellä oli inhimillisiä ihmisiä työssä. Kyllä he kaikkensa tekivät.
Se oli vain surku, että en minä siellä kovin usein jaksanut ja päässyt käymään. Mutta onneksi meitä oli 3 muutakin.
Voi olla, että se huono omatunto ja se suru painaa niin, että ei vanhusten asioista kommentoida. Se on ahdistavaa, kun ei voi olla oikein läsnä…ja se muisto siitä.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Merja!
Ei vanhustyön osalta mikään ihmeellinen asiantuntija tartte olla. Isoset vaan ovat päättäneet niin, että kaikki viisaus on tuolla Helsinki -suunnassa. Ja kun siellä päässä päätetään, että valtakunnassa keisarinnalle puetaan uudet vaatteet niin siten sit toimitaan.
Ilmoita asiaton viesti
On väärin hehkuttaa kunnille, että tehkää ja toimikaa vanhustyön osalta omien tarpeitten mukaan, kun kuitenkin se kaikki ”ohjeistus” on sitä luokkaa, että edessä ei ole muuta kuin päättömien ja järjettömien ratkaisujen tekeminen.
Esittelijät lukevat suosituksia kuin ne olisivat laki ja lakien kohdalla menetellään ihan niinkuin ne olisivat suositus. Osa päättäjistä tieää jo nuijaa kopauttaessaan, että ”tästä ei hyvää seuraa”. Vanhainkotien alasajo on yks hyvä esimerkki tämän hetken muoti-ilmiöstä. Eihän niitä missään ole käsketty alasajaa.
Kotiin, kotiin -patistus sopii ehtoon edellä nuorisolle, mutta ei yksin asuvalle, muistamattomalle, harhailevalle, ties missä hortoilevalle vanhukselle!
Ilmoita asiaton viesti
Olepas hyä.
Vanhukset eivät voi omista asioistaan oikein huolehtia. Osa siksi, etteivät jaksa, ja ole enää siihen kykeneviä. Osa siksi, että he ovat liian nöyriä ihmisiä. He eivät ole tottuneet siihen, että kaikki mulle nyt, niinkuin nuorempi sukupolvi on tottunut. Jos ei rahat riitä, he jättävät lääkkeensä ottamatta. Näin sanoi minulle eräs lääkäri jo 20 vuotta sitten, kun ihmettelin ällistystäni apteekissa, joutuessani ostamaan ensimmäisen astmalääkeannoksen. Olin aiemmin ostanut vain joskus jotain asperiinia. Hän oikein purkautui siitä sanomisesta, ja sanoi, että kaikki vanhukset eivät syö lääkkeitään, koska ne ovat niin kalliita ettei eläkerahat riitä. Harva vanhus turvautuu toimeentulotukeen, tuskin edes osaisi hakemusta tehdä, vaikka kehtaisikin.
Siksikin minua ärsyttää suunnattomasti tämä ulkomaalaisten nuorten ja terveiden miesten hyysääminen muka avuttomina lapsina. Suomalainen mummo ja vaari venyttää penniään, hiljaa.
Olet sinä harvinaisen hyvällä asialla Marjatta, kun jaksat puhua vanhusten asioista. Sinulla on sydän paikallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Synnyttämisen nyt ainakaan ei tarvitse olla lähipalvelu, koska palvelun tarve on vain 1,73 lasta äitiä kohden koko elämän aikana. Siis koko väestöstä jokainen tarvitsee palvelua keskimäärin 0.87 kertaa koko elinaikanaan.
Ilmoita asiaton viesti