aivot tallella?

Ajankohtaisen kakkosen vanhusohjelmassa eilen illalla oli esillä kaksi iäkästä rouvaa. Toinen ei paljoa puhunut, mutta toinen sitten hänenkin edestään. Molemmilla oli yks yhteinen juttu, yks yhteinen etu tähän kotona asumiseen, kotona yksikseen kituuttamiseen. Näillä rouvilla oli aivot tallella. Kaikki muu jokapäiväinen selviäminen oli muitten avun varassa ja se oli kiikun kaakun.

Helmi rouva totesi:” Aivot pitää olla. Jos ei ole aivoja niin kotonas et pärjää!”

Mitenkähän lujaa tai millä tavalla sitä pitää metelöidä, että yläpään päättäjät ensin tuolla eduskunnassa sitten kunnissa ymmärtäisivät mitä Helmi -rouva tuolla aivottelulla tarkoittaa?

 

 

 

Paikallislehdestämme löysin yhden ”myrskyvaroituksen!”

 

http://www.sss.fi/uutiset/160988.html

Selvitys: Dementian kustannukset räjähtävät käsiin

STT 21.9 2010 10:37:14

Dementian kustannukset nousevat tänä vuonna jo yhteen prosenttiin maailman kokonaistuotannon arvosta. Tuoreen kansainvälisen selvityksen mukaan kustannusten kasvulle ei ole loppua näkyvissä.

Kansainvälisen Alzheimer-järjestön ADI:n selvityksessä dementiaa sairastavien määrän ennustetaan nousevan kolminkertaiseksi vuoteen 2050 mennessä.

Tällä hetkellä suuri osa kustannuksista syntyy teollisuusmaissa, mutta tulevaisuudessa dementia rokottaa yhä enemmän köyhien maiden taloutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu