Somero sooloilee

Laki velvoittaa kuntia rakentamaan perusterveydenhuoltoa yksin tai yhdessä, mutta niin että väestöpohja on vähintään 20 000 asukasta. Tämän päivän Salon Seudun Sanomissa kerrotaan, että Somero varautuu yhtenä vaihtoehtona siihen, että jos yhteistyökuviot perusterveydenhuollon järjestämisessä eivät toteudu niin Somero jatkaa entisellään.

Salon Seudun Sanomat pohtii miten valtiovalta suhtautuu tähän mahdolliseen tilanteeseen. Jos annetaan vapauksia yhdelle, niin mitä sanovatkaan toiset. Voimme olla kansalaistottelemattomia, mutta myös kunta voi olla tottelematon.

Näinkö se todella menee? Jään vaan maalaisjärjelläni miettimään, että eiköhän olisi ihan hyvä asia jos joku kunta voisikin jäädä esimerkiksi, voisi jäädä pilotiksi. Miksei saisi toimia omillaan? Sehän olisi vain yhdenlainen näytön paikka.

Jos ratkaisu on onnistunut, kustannuksiltaan edullinen ja toiminnaltaan tehokas niin siinähän sitä hyvää käytäntöä olisi parhaimmillaan. Mainokseksi muillekin.

Hyviä käytäntöjä sitä peräänkuuluttaa uuteen Salonkiin, mutta taitavat olla kaikki kymmenen kunnan hyvät jutut jo arkistoitu mappi ööhön.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu