paratiisi nurkan takana

El paraiso en la otra esquina.

Putositko kärryiltä? Älä putoa! Minä selitän.

En minä mitään espanjaa osaa tai no, senverran kyl, että osaan tilata kaffeeta ja maksaa eikun pyytää laskun, ehtoot ja aamut osaan toivottaa ja sanoa, että kiitos. Ja sillä on pärjätty espanjankielisillä alueilla.

Tuo ”El paraiso en la otra esquina” on tuoreen Nobel -voittaja Mario Vargas Llosan yhden hänen teoksistaan nimi. En tiedä onko sanatarkka käännös, mutta näin näyttää olevan: Paratiisi on nurkan takana!

Niin!

Paratiisi on nurkan takana! Vanhustenhoidossakin!

Kun ”urheilijanuorukaiset ja -neitokaiset” päättävät hullutuksia, joiden toteutukseen ei rahat eikä mitkään rahkeet riitä niin lopputulos on taatusti Llosan sanoin tämä: ” Aina kun ihmiset yrittävät pystyttää paratiisin, he löytävät helvetin!”

Näin mennään! Ymmärtääkö kukaan?

Vanhempi väki ymmärtää hyvinkin missä mennään, mutta nuorempi väki ei edes halua! Esitetään kyl kaikkea hyvää, mutta teema on, että vanhukset maksakoot itse tarpeensa ja palvelunsa.

Vaan mites sit suu pannaan, kun ”urheilijanuorukaiset ja -neitokaiset” ovat menneet naimisiin ja saaneet lapsia? Eikö vaan käykin niin, että lapsukaisille on löydyttävä hoitopaikat ja kaikki mahdolliset kotkotukset? Ja millä hinnalla? Ei millään! Eiköhän sitä mene naama väärin päin ja alkaa mussutus: ”maksetaanhan täs jo veroja ”piip”, että nyt sitä palvelua please ja ”piip” äkkiä sittenkin”..

 

 ..

piip = kirosana, olkoot nyt vaikka se helvetti 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu