missä mennään?
Toissa päivänä fanitin kotisivuillani Rauno Saarta:
http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2010/12/31/741
Tänään on pikkupakko nostaa esille Jacob Söderman:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107926-kansanedustaja-lehdelle-nain-eduskunta-erkani-kansasta
Miten se voikin olla niin, että näitä ”keisarin uusia vaatteita” paljastavia ( lue riisuvia) ihmisiä on, miten niitä voi olla tässä maassa niin mielettömän vähän?
Kauhulla ajattelen tulevia eduskuntavaaleja. Upouusia eduskunnan ja kansan välillä olevan kuilun korjaajaehdokkaitakin on jo liikkeellä vino pino, mutta kuis moni on, jos valituksi tulee, sitä mitä lupaa myös valintansa jälkeen.
Kyllä se nähty, kuultu ja koettu kuinka tavallisen kansan asiat, huolet ja murheet, ne vastavalittu kansanedustaja unohtaa ihan eka päivänä.
Ja sama meno se on yksittäisten kuntien ja kaupunkien luottamushenkilövalinnoissa ja valintojen jälkeisessä ajassa.
..
Tulipahan uuden vuoden MotKoTus.
Hyvää uutta vuotta vaan!
Kaikille!
Kymmenen pistettä. Saari ja Söderman osaavat asiansa. Molemmat ovat tarpeeksi nähneet tätä suomalaista touhuamista.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki, jotka ovat seuranneet politiikan tekoa pidemmällä aikavälillä
tietävät näiden lupausten pitävyydestä. Lupaukset kuuluvat ”vaali-rekvisiittaan”. Ja ne on tarkoitettu niille äänestäjille, jotka ovat
”pihalla” todellisesta yhteisten asioiden hoidosta. Ja ”pihalla olijoita” on tosi paljon. Todellista politiikan tekoa tavis äänestäjä ei kyllä pääse näkemään eikä kuulemaan. Kulisseissa se todellinen politikointi tapahtuu . Ruhmäkuria, sopimuksia, ”kaupan käyntiä” eri yhteiskunnallisten edunvalvontaorganisaatioden kanssa y.m y.m. Jotkut kutsuvat sitä ”kähminnäksikin”.
Polittinen toiminta on oma lajinsa.Siksi uusi tulokas pitää kouluttaa.
Esimerkkinä PerusSuomalaiset ja tämä demareista pompannut lobbari.
Politiikan ulkopuolelta tullut edustaja on pelkkä napin painaja.
Ainakin mie olen sitä mieltä. Siksipä mie äänestän ensisijaisesti puoluetta ja sieltä tuttua ”koulunsa käynyttä” ehdokasta. Koetetaan kestää nämä valinnanvaikeudet. Jospa hyvällä tuurilla pääsis sinne Argadianmäelle, joku ehdokas joka pitäis meidän ehtoopuolen ihmisten puolia.
Hyvää ja antoisaa Uutta Vuotta!
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä sopiiko tähän, mutta pannaanpa sopimaan. Tässä linkissä:
http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2010/12/14/727
kuvailen kotikaupunkini valtuuston kokousta 14.12.2010.
Tuossa blogissani on mm. näin:
Tänään minulle valkeni se, miksvarten tarvitaan ennen kokousta valtuustoryhmien palaverit.
Ne tarvitaan siksvarten, että he, jotka eivät ole omatoimisesti vaivautuneet lukemaan, eivät ole perehtyneet esityslistan saloihin, he saavat ryhmän kautta tietää ”mitä tarttis tietää”.
Ilmeisesti on toinenkin tarve. He, jotka ovat omatoimisesti vaivautuneet ja todella paneutuneet esityslistan saloihin, he pannaan ruotuun, ts. annetaan ymmärtää ” mitä tarttee tietää”, lue mitä saa ääneen sanoa.
Omatoimisuus, omapäisyys ei ole hyvästä. Ei ole kuntatasolla, ei tuolla eduskunnassakaan.
Kuitenkin jokainen valtuutettu edustaa itseään, on tullut valituksi omana itsenään. Joku kaupunkilainen on hänelle äänensä antanut. On antanut siks, että on katsonut hänet hyväksi, rohkeaksi, asioita ajattelevaksi ym.
Niin.
Mihin piruun se oma pää, ne omat ajatukset, se oma tahto, tieto ja taito katoaa, kun luottamustehtävä on otettu vastaan?
Ilmoita asiaton viesti
Tätähän Uuspaavalniemi yritti poiketessaan eduskuntaryhmänsä kannanotoista perustellen omat näkemyksensä julki. Ainut tie taisi olla puolueen vaihtaminen.
Nyt olen ihmetellyt miksi julkimediakin yrittää kaivaa hautaa hänelle? Toimiiko julkimedia puolueitten kellokkaiden kytkyssä ja on siten esteenä sananvapaudelle!
Suomessa ei kertakaikkiaan suvaita porukasta poikkeamista, vaikka omasta ja äänestäjiesi mielestä olet kuinka oikeassa – miksi?
Ilmoita asiaton viesti
Tätä tämänpäiväistä blogiani edeltävä kirjoitus on joulukuun 2010 alkupäiviltä. Tais olla itsenäisyyspäivä ( en nyt kesken kaiken kurki mikä oli oikea, tarkka päivämäärä).
Olen näille puheenvuoro -sivuille jokapäiväisesti tulon pistänyt omalta osaltani jäihin, oman kirjoittamisenikin.
Ja miksvarten?
Täällä on hyviä kirjoittajia, hyviä juttuja ja mielelläni niitä linkitän mm. facebook -sivustoilleni. Mutta on täällä sit jotain muutakin. Semmosta joka kyllästyttää, ärsyttää. Se on tämä sukupuoli-joku-joku -mussutus. Ei taida olla päivän päivää etteikö siitä olis joku kirjoitus.
Miten ihmeessä täällä jaksetaan kuukausitolkulla vaahdota sukupuolineutraalista avioliitosta?
Mitä hemmeti hianoo siin ny oikke o?
Ei mittä!
Ilmoita asiaton viesti
Jos sinua ärsyttää niin älä lue. Ei ole pakko. Älä lue niitä sukupuolineutraaleja
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä!
Kiitos nimimerkille Niinpä!
Kuka tähän ihmettelyysi/kysymykseesi ( johon yhdyn) vastaisi?
”Suomessa ei kertakaikkiaan suvaita porukasta poikkeamista, vaikka omasta ja äänestäjiesi mielestä olet kuinka oikeassa – miksi?”
Kuka tuohon jotain vastaisi?
Pare kun vastaan itse: Ei kukaan! Ei ainakaan kukaan nykypoliitikko. Ei tältä palstaltakaan semmoista löydy, vaikka kuinka rääkyisi ja tasajalkaa tässä hyppisi.
Ilmoita asiaton viesti
Minun näkemykseni mukaan kokoomus on kommunistinen puolue, jossa puolueen johdoksi itsensä mieltävät ihmiset katsovat mitä saa sanoa ja mitä ei saa.
Persujen etuna on se että heillä ei ole ryhmäkuria ja sitten heidän ongelmansa on se että heillä ei ole ryhmäkuria.
Oikeasti Marjatta, aina kun tulee tuollainen ryhmäkuri-asia, niin edustaja punnitsee oman moraalinsa vastaan taloudelliset etunsa. Ja kommunistisen kokoomuksen edustajistossa omat taloudelliset edut ovat pääsääntöisesti ajaneet edustajan ja äänestäjien edunvalvonnan moraalin ohi.
On selvä että ehdokkaan kyky sanoa kommunisteille ei johtaa vaikeuksiin. Pääsääntöisesti asia on kuitenkin niin että vain ne jotka uskaltavat vetää ryhmäkurin vessasta, jäävät henkiin kun taas ne jotka äänestävät ryhmäkurin mukaan, menevät kuin jätevesipöntöstä. Ilmapitoisimpien pökäleiden jäädessä killumaan pinnalle.
Puolueäpäräätin kyky uhkailla edustajia koetaan yleensä suuremmaksi pahaksi kuin äänestäjien edunvalvonta tinkimättä periaatteista. Mutta miksi? No siksi koska maassamme on ns ammattipoliitikkoja. Eli ihmisiä joilla ei ole muuta kuin politiikkansa. He ovat tyhjäntoimittajia jotka tienaavat rahaa muusta kuin rehellisestä työstä. Siksi heitä on helppo uhkailla paikanmenetyksellä.
Erityisesti institutionaaliset puolueet ovat täynnä karriääripoliitikoita joista ei ole mihinkään rehelliseen työhön. Näitä on erittäin helppo johtaa haluttuun suuntaa. Mm kommunistisen kokoomuksen ministerit ovat tällaisia helpostiohjailtavia.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos!
Olen tämän Sinulta ennenkin kuullut. Eikä siinä mitään. Se on Sinun näkemys ja sillä siisti.
Minä olen ristinyt puolueeni kokomustaksi, siis antanut nimen KokoMustat ry.
Minä olen tämmönen känkkäränkkä KokoMusta, mutta eipä ole kauhiasti tullut mieleen puolueen vaihtokaan kun tykkään että samanlaisia mussuttajia ne kaikki ovat.
Eihän niitä eri puolueitten vaalilupaushehkutuksia vaalien alla toisistaan kovinkaan paljon erota.
Minun ei tarvitse, vaikka tämä puoluevalinta minulla nyt onkin, jokapäiväisesti mennä minkään lauman mukana ( täkäläiset tietävät enemmän kuin hyvin, etten ole mennytkään) koska luottamustehtäväni on kaupungin tarkastuslautakunta.
Siellä meikäläisen tehtävä ei ole politikointi vaan se, että yritän selvittää, pohtia, katsoa, kuulostella miten valtuuston tahto ( ne hölmötkin päätökset) on toteutunut kaupunkilaisen näkökulmasta.
Kaupunkilaista ei piru vie kiinnosta se onko esim. erikoissairaanhoidon kustannukset kaupungin kassalla miinuksella vai plussalla, vaan kaupunkilaista kiinnostaa se saako hän tarvitsemansa palvelun ja jos saa, niin missä ajassa sen saa ja kuinka hyvää,laadukasta se on.
Ei se niin kivaa ole, ei tasokasta, laadukasta sekään kun terveyskeskuslääkäri sanoo leikkausta tarvitsevalle, että ei käy, ei sovi,olet liian vanha. 7 kymppiseksi tarttis muka tässä maassa töitä tehdä, mutta jos olet eläkkeellä ja leikkaustarpeessa niin Sinua nimitetään vanhaks.
Näitä tämäntyyppisiä minä murehdin ja mietin. Itsekseni. En sen pohjalta mitä puolue kenties noista jutuista ajattelisi/ajattelee. Nuo nyt vaan olivat esimerkkejä.
..
Kyllä olis luudalla töitä! Isolla luudalla!
Ilmoita asiaton viesti
Pitääpä linkittää Tossavainen tähän:
http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5…
..
Kommentillakin tuuppasin.
Ilmoita asiaton viesti