Palautan poistetun, kadotetun

Jos et löydä blogiani 13.10.2008, otsake: Uudelleen Salon seudun omaishoidosta niin syy on delete -nappulan. Sitä kun näpäyttää, eikä tarkista kunnolla, että oletko nyt ihan, ihan varma, niin siinä käy huonosti: kaikki katoaa!

Blogini pystyn palauttamaan, kiitos asiakirjatiedoston, mutta minulle tulleita kommentteja en saa takaisin. Ellei sitten uusi suomi niitä tänään, huomenna jostain omista arkistoistaan esille taio. Se jää nähtäväksi.

Blogin palautus on tässä:

2.10.2008 jätin Jaana Loimisto-Mäenpään kirjoitukseen hyvä ja turvallinen vanhuus kommentin, joka ei Jaanan ”osastolla” herättänyt eikä havahduttanut ketään, ketään sellaista, jota olisin voinut kuvitella, ajatella. Nimittäin kuusjokelaista, muurlalaista tai pertteliläistä joko omaishoitajaa tai muutoin läheisesti ja aktiivisesti vanhustyötä seuraavaa kuntalaista.

Jaanalle jätetty kommentti:

Katselin Uuden Suomen juttua omaishoitajan arjesta ja taas tuli surullinen olo:

Tuntuu uskomattomalta kuinka takkuilevasti jotkut hyvät asiat etenevät. Omaishoitajalle kunnon korvausta olen omalta osaltani ollut Salon seudulle peräänkuuluttamassa jo vuonna 1990. Artikkeli löytyy kotisivultani.

En muista, että työssäni olisin koskaan kysynyt yhdenkään omaishoitajan palkkaa tai korvausta siitä mitä hän saa, mutta jaksamista olen tiukannut ja kysynyt ja ihan samaa tehnyt kuin Jaana Loimisto-Mäenpää: kannustanut ottamaan yhteyttä heti kun olo kotona tuntuu liian rankalta. Työpaikkani on hoitanut kolmen kunnan vanhusväkeä ja kotona asuvat, kotona hoidettavat ovat olleet melko hyvin tietoisia siitä, että lyhytaikaispaikka omaishoitajan lomatarpeeseen on annettu tässä ja nyt, ts. heti kun sitä hoitava omainen on tarvinnut. Ja kun hoitajat tietävät, että avun on saanut jonottamatta niin he ovat myös ihan eri tavalla jaksaneet raskasta työtään tehdä.

Nyt huolestuttaa uusi Salo. Jos jatkossa Kuusjoen, Muurlan ja Perttelin kaupunginosien kotihoidossa oleva vanhusväki ei saakaan apua samalla joustavuudella kuin mitä nyt on tehty ja miten toimittu niin mikähän huoli ja hätä omaishoitajille tuleekaan.
Jos hoitoonpääsy luukutetaan, jos pitää soittaa tiettynä päivänä tiettyyn numeroon ja varata paikka, jonka paikan saa, jos yleensä saa, viikkojen päähän, niin mitähän siitä seuraa. Siitä seuraa nelikirjaiminen sana: JONO.

Omaishoitajan loma -auttamiseen yritän esittää, että hyvää käytäntöä jatkettaisiin. Tiedän, että Salon kaupungissa toimitaan nyt vähän eri tavalla tämän paikan hakemisen suhteen, mutta jos se toimii niin jatkukoot sitten se. Ei kaikkien kaupunginosien tarvitse samanlaisia olla.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu