rakennemuutoksen etupihalta

Eilen harmittelin rakennemuutoksen takapihalta, mattojen tamppaustelineen takaa mihin me vanhustenhoidon palvelumaksujen osalta joudummekaan.

Tänään siirryn etupihalle. Paikallislehdessämme ( Salon Seudun Sanomat) on suurin otsakkein: Palvelutalojen vanhusten toimeentulo aiheuttaa huolta!

Niinpä! Huolta ja murhetta. Kysyä sopii ajatteliko kukaan PARAS -hankkeen puuhamiehistä ja -naisista mihin nämä rakennemuutosten nimissä tehtävät hullutukset johtavat? Eivät ajatelleet! Eivät loppuun saakka.

Kuka muistaa kansanterveyslain voimaantulon? Kuka muistaa silloisen rakennemuutoksen? Nykyministerit eivät ainakaan. Hyvä kun olivat siihen maailman aikaan edes alakoulussa.

Kannattais ministeri Risikon avustajasakkinsa kanssa kaivaa esiin arkistojen kätköjä ja selvittää mitä hyötyä oli, mitä hyvää siitä tuli, kun edellisen kerran vanhainkotien ulko-ovilla nimikylttejä vaihdettiin, siis silloin, kun vanhainkotien sairasosastokyltit vaihdettiin terveyskeskusten vuodeosastoiksi? Katosivatko vanhainkodeista sairaat vanhukset? Tuliko laatua, tuliko tehokkuutta? Mites on käynyt kustannusten?

Nyt viimeisin muoti on, että vanhainkodeista väännetään väen väkisin palvelutaloja ja eilisen vanhainkotiasukkaan, huomisen palvelutaloasukkaan maksut, hänen kaikki raha-asiansa saadaan kertaheitolla ihan sekaisin.

Eikö olisi pitänyt pikkusen aikaisemmin, HelsinkiHerrojen ja -Rouvien ajatella mitä tässä uudessa tilanteessa entisen sijasta tarjotaan?

Eikö olisi pikkusen aikaisemmin pitänyt selvittää mitä tämä uusi tilanne maksaa ja haloohaloo kuka sen maksaa, kuka sen pystyy maksamaan?

Miksi aina pitää mennä persus edellä puuhun ja sitten alaspääsyyn asetellaan kaikenmaailman työryhmiä?

Mitä tämä viimeisin työryhmä http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1554988#fi sai aikaiseksi?

Tämä kohta ainakin pisti paikallislehdestä silmiini: Vähimmäiskäyttövaran suuruudesta ei päästy yksimielisyyteen. Sillä lailla! Se on sitten uuden TyöRyhmän paikka. Vai mitä?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu