tissit ja kuntaliitos

Mitenkähän on muualla? Onko tämä laajemminkin levinnyt, tämä,  että kuntaliitosten jälkeen yks sun toinen juttu lopetetaan.  

Salon kymmenen kunnan naimakaupan jälkeen yksi uusimmista muutoksista on meitin naisten tissit, niiden kuvaaminen. 

Jos johtava lääkäri toteaa, että mammografian ikärajan alentamiseen on vaikuttanut kuntaliitos ja resurssipula niin eihän tässä voi muuta kuin ihmetellä.

Mikä tässä nyt muu muuttui kuin, että entisistä kunnista tuli kaupunginosia? Sama sakkihan täällä edelleen on. On vaan isommissa raameissa.

 

http://www.sss.fi/uutiset/206615.html

Mammografian yläikärajan alentaminen närkästyttää Salossa

Salon Seudun Sanomat 22.3 2011 06:30:23

Salon syöpäyhdistys vaatii, että Salo tarjoaisi ilmaisen mammografian 69-vuotiaille mahdollisimman pian. Tänä vuonna kaupungin maksamien rintasyöpäseulontojen yläikäraja on 64 vuotta.

Vielä vuonna 2009 Salossa pääsivät myös 69-vuotiaat ilmaiseksi mammografiaan. Rajaa alennettiin viime vuonna.

Salon terveyskeskuksen johtava lääkärin Sara Sarjakoski-Peltolan mukaan ikärajan alentamiseen vaikutti kuntaliitos ja resurssipula.

Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen Salon osasto on tehnyt ikärajan muuttamisesta kirjelmän sosiaali- ja terveyslautakuntaan.

Suomessa vuonna 2007 voimaan astuneen seulonta-asetuksen mukaan kunnan täytyy järjestää rintasyöpäseulonta kahden vuoden välein 50–69-vuotiaille. Nyt on kuitenkin menossa siirtymäaika, jonka aikana kunta saa itse päättää, millä aikataululla se laajentaa seulontaa 69-vuotiaille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu