men yksityisel vaa!
Helteistä lauantaita.
Olin jo ajatellut, neuvotellut itseni kanssa tämän päivän ohjelman, tekemiset-menemiset-tulemiset, mutta kyllä tämä juttu nyt on ihan pikkupakko kirjoittaa.. Etten vaan unohda!
Se on tämä suomalainen terveyskeskus, teekoo!
Jos olet kipeä, jos tunnet itsesi kipeäksi, niin yleensähän sitä mennään silloin lääkärille. Eikö vain? Yleensä menet lähimpään terveyskeskukseen, siellä sille päivystävälle lekurille. Sehän on se akuuttijuttujen luukku. Eikö vain?
No sitten istut ja odotat. Odotat vuoroasi. Odotus palkitaan vajaan kolmen tunnin sisällä.
NuoriLääkäri katsoo ja kuuntelee, katsoo ja kopeloi, katsoo, kuuntelee ja toteaa, että juu, ”men yksityisel vaa! emmää sinuu osaa auttaa!”
..
Minä tuo tapaus en ole. Hän oli Ystäväni. Kipeä oli ja yritti ensin yksityiselle, oikein spesialistille, mutta ei saanut aikaa ennen kuin seuraavaksi päiväksi. Ystävä ajatteli, että jos sittenkin kokeilisi teekoota. Olishan se nyt kuitenkin päivä ennen huomista. Lopputulos oli mitä oli. Silti se juttu maksoi 14 rahaa!
Pitääkö tähän todeta, jotta ”kiitos-kiitos! kyllä meil on kaikkee ja kyllä kaik hoituu!” vai eläköön yksityinen!
Tuo on kyllä omituista. Eivätkö terveyskeskuslääkärit lähetä siellä ihmisiä keskussairaalaan tutkittaviksi. Täällä antavat lähetteen keskussairaalaan, jos ovat epävarmoja. Ja keskussairaalassa taas on erikoislääkärit.
Kyllä tuossa on jotain mätää. Vai onko asia niin, että jos paikkakunnalla ei satu olemaan keskussairaalaa lähistöllä, ohjataan yksityiselle. Kaikki alueethan kumminkin kuuluvat jonkun keskussairaalan piiriin, ja nämä sitten yliopistollisiin piireihin.
Ilmoita asiaton viesti
Moikka Merja!
Onhan tuo omituista.
Voisis sitä nyt vaik antaa lappusen, jotta ”mene labraan”!
Näitä teekoo -juttuja meikäläinen kuuntelee ja kuulee tosi usein.
Yks päivä kirjoitin kotosivuilleni, että omalääkärille pitää jonottaa kolme viikkoa.
Eilen yks ystävä informeerasi, että neljä viikkoa siihen semmoseen menee.
Akuuttivaiva ja omalääkäri -yhdistelmä eivät sit ainakaan toimi!!!
Ilmoita asiaton viesti
Joo, kyllä se lääkäri toimi väärin. Edes labraan olis pitänyt lähettää, eikä vain voivotella.
Ilmoita asiaton viesti
”NuoriLääkäri katsoo ja kuuntelee, katsoo ja kopeloi, katsoo, kuuntelee ja toteaa, että juu, ”men yksityisel vaa! emmää sinuu osaa auttaa!” ”
Tarina ei voi pitää paikkaansa. Jos siinä kuitenkin on totuuden ydin, pitää ottaa yhteyttä lääkärien toimintaa valvovaan viranomaiseen. Jos lääkäri toteaa, ettei osaa ammattiaan, on hän epäpätevä.
Paljon parempi vaihtoehto, kuin mennä ykstyiselle, on vaatia lisää rahaa terveyskeskkuksiin, so. vaatia tuloveroprogression kiristämistä. Se tulee paljon halvemmaksi ja on skaalaetujen takia huomattavasti tehokkaampaa, kuin yksityinen.
Mutta Kakossahan ykstyistäminen mene aina tehokkuuden edelle.
Ilmoita asiaton viesti
Omistatko paljonkin lääkäriasemaketjujen osakkeita?
Ilmoita asiaton viesti
No voivoi. En omista yhtään! Pitäiskö?
Ilmoita asiaton viesti
Ja mistähän johtuu julkisen terveydenhuollon alennustila… Sitä ehkä kannattaisi miettiä.
Ilmoita asiaton viesti
Yks päivä yritin hallitusohjelmaakin läpi kahlata.
.. että löytyiskö sieltä ”jottain ylennystilaa”?
Huhhuh!
Ei taida!
Korulauseita on ja jos jotain uutta/muutosta halutaan, niin se/ne upotetaan työryhmiin tai vastaaviin, joka livenä tarkoittaa sitä, että akuutisti ei tapahdu yhtään mitään.
Ei välttämättä pitkän päällekään!
Ilmoita asiaton viesti
Totta! Korulauseita ja sellaista, että annetaan muka esim terveydenhuoltoon lisää varoja, mutta heti kohta mainitaan, että otetaan vähintään samanverran pois terveydenhuollosta xP
Ilmoita asiaton viesti
Työajat (päivystys etc)
Paremmat koulutus mahdollisuudet isoissa yksiköissä.
Verotus
Koulutus paikat…opitaan suurkaupungin elämän tyyliin niin ei haluta lähteä pikkukyliin enää.
Jotkut terveyskeskukset ovat tarjonneet aika muhkeita rahasummia mutta ei ole paljoa auttanut.
Ilmoita asiaton viesti
Muutos on helppo järjestää. Tarvitaan vain, että Kokoomuksen vetämä hallitus kiristää suurituloisten tuloveroa ja lisää terveyskeskusten rahoitusta.
Mutta valittaminen on tietysti kokoomukselle helpompaa kuin tekeminen.
Ilmoita asiaton viesti
Tietämättömät! Ei se rahan mättäminen pienempien kuntien, eikä ees vähän isompien kuntien tk:iin auta mitään! Ajatteletteko, että sitte olis varaa palkata lisää lääkäreitä?!? Sitä rahaa on nyttenkin, saisin kesätöistäni oikein syrjäisen kunnan tk:ssa 7000-8000€ rahaa/etuja kuussa, mut ei se niin houkuta siltikään. Ehkä lääkärit on hoksannu, ettei raha tee onnelliseksi? Työoloja ja väestövastuujärjestelmää tulis muuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän niitä yksityislääkäreitä ole Kokoomuksen äänestäjissä jonkun verran.
Marjatan valittelu tuntuu jotenkin kummalliselta. Hänen oma puolueensa on ollut ajamassa tähän jamaa.
Kokkarithan ovat istuneet hallituksessa viimeisten 20 vuoden aikana ainakin 15 vuotta yksityistämässä terveydenhuoltoa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä – kyllä!
Valittelen – valittelen ja olen KokoMusta = kokoomuslainen.
Olen vissiin tämmönen EriMieltäTapaus.
Kai minut erotettaisiin jos olisin kansanedustaja..
Ilmoita asiaton viesti
En sano, etteikö saisi, vaan kysyn mielenkiinnosta: Miksi sitten OLET kokoomuslainen?
(minusta muuten ”kokomustaa” parempi liikanimi olisi yksinkertaisesti ”kako” – ei siis millään henkilökohtaisella pahalla 😀
Sitäpaitsi pidän mustasta ”väristä” enkä tahdo kokoomuksen omivan sitä. Teillähän on jo se ruiskukansininen! Jos itse perustaisin puolueen, haluaisin sen väriteeman olevan musta. Tosin piraattipuolue taitaa jo olla aika musta, mutta se onkin ihan jees puolue… )
Ilmoita asiaton viesti
Duanoinii
Kako
on yhtä hyvä lyhenne kuin Kakon lanseeraama
Kepu.
Ilmoita asiaton viesti
Häpeällistä, juuri kokoomushan on omalla politiikallaan ajanut julkisen terveydenhuollon tähän alennustilaa! Jos tämä oli maksettu mainos, niin sitten ymmärrän.
Ilmoita asiaton viesti
– viittaan edelliseen kommenttiini!
” eikä ol mikkä maksettu mainos!”
Ilmoita asiaton viesti
Marjatta hyvä, jatka samaan malliin niin hyvää tulee. Kyllä kaikkia puolueita suomessa tarvitaan. Ei ole hyvä yksi- tai kaksipuoluediktatuuri. Kokkareetkin paranee ylemmyysvaivastaan joskus juuri esimerkiksi sinunlaistesi ansiosta. Aikaa siihen menee mutta parempi vaikka myöhään.
Ilmoita asiaton viesti
Kysyn samaa, kuin toinen keskustelija tuossa edellä:
Miksi ihmeessä olet puolueessa, jonka toimintaa et hyväksy?
Ilmoita asiaton viesti
Minullakin on jonkinlainen aukko sivistyksessä. Eli kun mennään yksityiselle lääkärille ja maksetaan se palkkio josta sitten kela korvaa osan tälle potilaalle. Eli eikö se ole veronmaksajat jotka sitten oikeastaan maksavat osan tästä potilaan käynnistä?
Kun köyhällä ei ole rahaa mennä yksityiselle eikä toimeentuloturvaa hakiessa yksityisellä lääkärillä käyntejä edes hyväksytä menoiksi niin köyhän todella pitää mennä sinne teekoohon. Ei ole valinnanvapautta.
Niin onko tämä kovin tasa-arvoista hommaa sitä köyhää kohtaan? Jotkut ovat sanoneet että on se, ihan täysin tasa-arvoista. Mut jotenkin vaan unohtuu se tosiasia ettei köyhä ole mitenkään tasa-arvoinen sen rahanpuutteen vuoksi. Jotenkin tulee mieleen että niillä joilla on varaa käydä yksityisellä, on tasa-arvoista että me köyhät veronmaksajat kannamme tästä asiasta kortemme kekoon että kustannamme yksityisen lääkäripalvelun sille johon siihen on varaa. En ymmärrä yhtään tätä sivistystä? Koska meillä on julkinen teekoo.
Minun mielestä julkisen teekoon pitäisi laittaa tasa-arvon nimessä tulorajat ettei sinne saisi mennä sellaiset joilla on varaa käydä yksityiselläkin.
Tässä kertomassa tapauksessasi en tosin tiedä oliko kävijällä varaa siihen yksityiseen. Itse olisin joutunut toteamaan että olen niin köyhä ettei taida tämä yksityinen firma minun hoidosta paljoa kostua rahallisesti joten jos pääsen sinne vastaanotolle, hoito loppuu viimeistään siinä vaiheessa kun rahaa pitäisi löytyä laskun maksamiseen.
Tässä tapauksessa tietenkin oli valinnanvapautta ja kyse siitä että pääsisi vähän nopeammin hoitoon, itsellä ei ole tällaista mahdollisuutta joten tämä teekoossa kävijä sitten vei minultakin minulle köyhälle varattua aikaa hieman kauemmas.
Olkaa kiitollisia että on nämä teekoot ja yksityisetetytki asemat mut en vieläkää tajua miksi minunkin pitää maksaa siitä hoidosta?
Ilmoita asiaton viesti
Näin on.
Meillä ON julkinen terveyskeskus!
Se palvelkoot!
Mun mielestä!
Ja palvelkoot hyvin, alkaen siitä, kun vastaanottovirkailijalle soitat!!
Ja jos on jotain, niin yks mitä peräänkuulutan on ennaltaehkäisy.
Sitä ne on ne ” kalliiksi koetut labrakokeetkin”.
Ja jos lääkäri ei osaa sen pohjalta edetä mitä tarttis tehdä niin konsultoikoot viisaampaa.
Vai onks se parempi, että ihmistä juoksutetaan terveyskeskuksen ja kodin väliä, annetaan/määrätään korkeintaan buranaa ja sit ykskaks sinut viedäänkin jo ambulanssikyydillä lähimpään keskussairaalaan. Ja auttamattomasti myöhässä kaikesta. Seuraavaks on paikalla hautausurakoitsija!
Tässä on taas viime päivinä meikäläinen kuullut/kuunnellut vaik mitä terveyskeskusjuttuja!
En enää yhtään hämmästele tätä ihmisten terveyskeskukselle antamaa toista nimeä: arvauskeskus!
Ilmoita asiaton viesti
”Vai onks se parempi, että ihmistä juoksutetaan terveyskeskuksen ja kodin väliä, annetaan/määrätään korkeintaan buranaa ja sit ykskaks sinut viedäänkin jo ambulanssikyydillä lähimpään keskussairaalaan.”
Juuri tuon juoksuttamisen (joka johtunee juuri resurssipulasta… ) takia yksityinen voi joskus tulla jopa halvemmaksi kuin teekoo! Etenkin jos ottaa huomioon, että teekoossakin on maksut, ja lisäksi siellä kuluu vietävästi kallista aikaa… ja jos sekä maksu että ajankulu ovat maksamista TYHJÄSTÄ niin…
Ei sen tietenkään näin PITÄISI olla, mutta teekoon on annettu rappeutua sellaiseksi, että hintalaatusuhteen ja kaiken kannalta voi jopa köyhälle olla kannattavampaa käydä yksityisellä, ainakin tärkeissä asioissa. Onhan joku sellainenkin sanonta, että ”köyhällä ei ole varaa halpaan”… :S
Ilmoita asiaton viesti
Jos terveyskeskuksille ei anneta rahaa, ne eivät voi toimia kunnolla. Rahaa ne saavat verotuksella, ja lisää rahaa suurituloisten verotuksen kiristämisellä. Muuta keinoa ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Paikataan aukkoa. Yksityiselle lääkärille voi mennä kuka vaan, hinnat on vain aika suolaisia. Jos on rahaa, niin voi ottaa lähes mistä tahansa vakuutusfirmasta vakuutuksen omilla rahoillaan, jolloin yksityisellä käydessä aluksi maksetaan lääkärikäynti omasta pussista, otetaan kuitti talteen, mennään kotiin, otetaan yhteys vakuutusfirmaan, ja kerrotaan, että nyt käytän tätä omaa ottaamaani tapaturma- tai sairausvakuutusta ja se käynti maksoi niin ja niin paljon. That’s it. Vakuutusfirma siirtää lääkärikäynnin verran rahaa tililles. Kalleimpiin toimenpiteisiin pitää tosittaa vakuutusfirmalle tietenki lääkärintodistus ja kuitti ihan fyysisesti paikalle.
Kela ja kansa ei siis maksa pennin pyörylää näistä yksityisistä lääkärinkäynneistä. Olkaa tyytyväisiä siihen, että ne joilla on varaa melko kalliiseen vakuutukseen, ottavat sen ja käyttävät sitä ja näin ollen eivät ruuhkauta tk:ia.
Joukolle vielä muistutus, ettei veron kiristykset ja rahan syytäminen terveyskeskuksiin ratkaise tätä ongelmaa. Olis niin helppo aatella, että rahallahan tämä voidellaan sujuvaksi, mutta ei…
Ilmoita asiaton viesti
.. jotain muutakin kuin teekoo -manaamista:
http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2011/07/02/880
– käväisin blogittelun välissä teatterissa!
” ei ol maksettu mainos!”
Ilmoita asiaton viesti
Muutamia kokemuksia yksityinen/teekoo viimeisten 10 vuoden ajalta:
Teekoo, reseptin uusiminen sujuu, muuten diagnosointi yleensä verikokeiden jälkeen epämääräinen ja lähete kädessä odottelemaan pariksi kuukaudeksi aikaa keskussairaalatasolle tai riittävän näytön puuttuessa mielenterveyskeskukseen. Tavoitetila on päästä potilaasta mahdollisimman nopeasti eroon. Sairauslomat ovat lyhyitä ja toiminta sen luonteista, että mieluummin jatkaa kärsimystä särkylääkkeillä kuin yrittää uudestaan. Selkäongelmissa magneettikuvauksista kieltäydyttiin, vaikka jalat oli alta viikkokaupalla. Luvattiin harkita, jos ei puolessa vuodessa ala kantaa.
Yksityisellä puolella odotusajat lyhyempiä, sairauslomat avokätisempiä, mutta diagnoosit aika leväperäisellä asenteella. Yksittäiset potilasmaksut rassaavat jonkin verran. Jos on sopimus työnantajayrityksen kautta, on kaikille osapuolille kokemuksen mukaan edullinen ainakin joissakin paikoissa. Eräässä pienemmässä sai lähetteen teekoon röntgeniin ja vieläpä jonon ohitse. Palvelu oli huippuluokkaa ja kustannukset hyvin kohtuulliset.
Kunnallisen verkon rapautuessa olen ihmetellyt, että ei pyydetä yksityiseltä lääkäriasemalta tarjousta vaikkapa kaupunginosan asukasyhdistyksen kautta tai perusteta hankintaosuuskuntia, jotka voisivat kilpailuttaa minkä tahansa tuotteen tai palvelun huomattavasti yksittäistä asiakasta tehokkaammin. Ainakin yrityspuolella työterveydenhuollon kustannukset ovat jääneet hyvin edullisiksi.
Tietysti voidaan kysyä, miksi meidän pitäisi maksaa sen jälkeen veroja, kun itsenäisesti huolehditaan omasta palvelutuotannosta. Markkinavoimat tarvitsevat riittäviä vastavoimia. Yksittäinen kuluttaja ei ole sellainen.
Ilmoita asiaton viesti
Et ole yksin ajatustesi kanssa. Näitä samoja kuulen minäkin.. Kaiken aikaa!
Mut mikä siinä on, että jos ja kun epäkohtia nousee esille, niin miks niitä ei saada korjattua? Ja miksvarten päättäjien kustannustietoisuus on nollilla? Onko meillä kehnot virkamiehet? Surkeat konsultit ( heihin upotetaan rahaa kuin vuotavaan saaviin)? Vai missä ihan oikeasti mättää???
Ilmoita asiaton viesti
Yksityinen on amoin reunaehdoin toimittaessa AINA jo määritelmällisesti kalliimpi, kuin julkinen. Miten siis, jos rahaa ei ole julkiseen, sitä olisi ”ulkoistamiseen”?
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitat, Jouko, ilmeisesti yksityisen sektorin voiton tavoittelua?
Mitäpä arvelet kuntien aika yleisestä tavasta tehdä vastaavaa esim. energia- ja vesilaitostensa kanssa, miksei myös terveyskeskusten? Hinnoittelu viittaa asiaa syvemmin tuntematta siihen, että kunnat harjoittavat melkoista piiloverotusta omistustensa kautta. Vaikka rahat olisivat korvamerkittyjä, talousosastolla lienee kova kiusaus luovaan kirjanpitoon, jos budjetissa on hirven mentäviä reikiä.
Ilmoita asiaton viesti
Käyn mielummin tavallisessa terveyskeskuksessa, koska siellä on osaavampia lääkäreitä kuin yksityisellä. Se on kyllä väärin, että joudun jonottamaan köyhien kanssa yhtä kauan, vaikka olen maksanut suuremmat verot.
Ilmoita asiaton viesti
Niin jos sinä et katso olevasi köyhä sinähän maksat toki kunnallisveroa, minun ihmettely kyllä eniten kohdistuu siihen että miksi yksityinen lääkärissä käynti on veronmaksajien korvattavissa. Aika hyvä business tämä on tietenkin yksityisille kun on varma maksaja.
Pääomatulolliset ei vissiin maksa kuntiin veroa.
Ilmoita asiaton viesti
Osuit asian ytimeen: ”Pääomatulolliset ei vissiin maksa kuntiin veroa.”
Eivät nykyisin myöskään yritykset. Siinä ainoa ja todellinen syy kuntien talousongelmiin, ei kuntien koko.
Ilmoita asiaton viesti
Kalle varmaan kannattaisi sellaista läpeensä korruptoitunutta yhteiskuntaa, että kaikki pelaa paremmin, kunhan vähän ”voitelee” lahjuksilla? Ehkä myös poliisin pitäisi olla myötämielisempi niille, joilla on varaa maksaa? Tuomio-istuimesta puhumattakaan?
Ilmoita asiaton viesti
Sunna et ottanut huomioon, että mennessäni yksityiselle, en ole kuormittamassa sitä teekoota. Saan pienen osan laskustani Kelan maksamana, mutta huomattavasti enemmän maksan itse.
Koska olen minäkin osallistunut niiden terveyskeskuksen kulujen maksamiseen, vaikka en sitä edes käytä, niin katson, että kelakorvaus kuuluu myös minulle. Eikä se teekoon laskuttama 14 euroa kata kuin pienen osan terveyskeskuskäynnin kuluista, joten Sunna, saat taatusti enemmän yhteiskunnan tukea lääkärissä käyntiisi kuin minä yksityisellä.
Turhaa kitistä.
Ilmoita asiaton viesti
Muistaakseni Espoossa haluttiin aikoinaan painaa noihin kunnan lähettämiin laskuihin esimerkiksi koko lääkärissä käynnin hinta ja siihen merkintä kunnan maksamasta osasta ja sen jälkeen loppusumma. Tämä ei mennyt läpi kun se oli muistaakseni syyllistävä.
Ilmoita asiaton viesti
Syyllistää tai sitten ei..
Minä kannatan kustannusten esille ottamista.
Ihan kautta linjan.
Kuka tekee, mitä tekee, mitä se maksaa?
Mikä siinä on, että niitä ei kuntalaisille voitais kertoa?
Kuntalainenhan niitä palvelujakin maksaa, kiitos verotuksen!
Tarttis tietää mihin rahat menevät!
Ilmoita asiaton viesti
Ai että kiitos vaan sivistykseni paikkaamista. Enpä aio enempiä kitistä.
Sitäpaitsi minä nimenomaan otin sen huomioon että jos on varaa mennä yksityiselle niin menee sit sinne pois teekoota kuormittamasta.
Ilmoita asiaton viesti
Älä ny luovuta Sunna!
Sitä varten nämä puheenvuorot on, että näihin saa mielipiteitään sanoa!!
Siksvarten minäkin, joka yleensä mussutan vanhusten asioista, kirjoitin tämän teekoo -jutun, kun se alkoi pääkopassani kiehätä ja vaivata..
Ilmoita asiaton viesti
Jaahas! Keskustelu jatkuu..
Kaisa Kansinelle en pysty vastaamaan tuonne ylläolevaan ( ei ol palkissa semmosta kohtaa enää), joten vedän Kaisan kommentin tähän ihan omaksi kohdakseen:
Kaisa kirjoitti/kirjoittaa näin:
En sano, etteikö saisi, vaan kysyn mielenkiinnosta: Miksi sitten OLET kokoomuslainen?
(minusta muuten ”kokomustaa” parempi liikanimi olisi yksinkertaisesti ”kako” – ei siis millään henkilökohtaisella pahalla 😀
Sitäpaitsi pidän mustasta ”väristä” enkä tahdo kokoomuksen omivan sitä. Teillähän on jo se ruiskukansininen! Jos itse perustaisin puolueen, haluaisin sen väriteeman olevan musta. Tosin piraattipuolue taitaa jo olla aika musta, mutta se onkin ihan jees puolue… )
.. ja minä vastaan.
Ensinnä miksvarten olen kokoomuslainen?
No, joku puoluehan Sinul pitää olla, ainakin pääsääntöisesti, silloin kun ilmoitat itses kuntavaaleihin ehdokkaaksi.
Minä en ole poliitikko, eikä minusta sellaista enää kukaan pysty edes muovaamaan, muokkaamaan ( olen siihen semmoseen tarpeeks vanha ja riittävästi känkkäränkkäkin), mutta vuoden 2008 kuntavaaleihin asetuin ehdokkaaksi ja joku puolue oli siihen juttuun silloin lyödyttävä.
Kokoomus oli ja on edelleen minulle ihan ok, vaikken kaikessa, ilmeisestikään, ole samaa mieltä muun sakin kanssa, mut kysynpähän vaan: kuis moni on?
Kuis moni on samaa mieltä, ihan 100 prosenttisesti samaa mieltä, asiasta kun asiasta, sen oman puolueensa kanssa??
En minä siitäkään tykkää, että vasemmiston miehet lempattiin sivuraiteille omistaan!!!!
Tavoitteenani vuonna 2008, oli saada ääniä sen verran
( ei paljon), jotta saisin ltk -paikan ja se tavoite taas oli entisen elämäni = elämäntyöni perusteella sos. ja terv. ltk.
Luojan kiitos, minua ei tuupattu Salo -cityn soteen ( 1.1.2009 lukien 10 kunnan kuntaliitoskin viel), vaan kaupungin tark.lautakuntaan.
Se on mun juttu se!
Se on ltk, joka ei politikoi.
Se on ltk, joka katsoo asioita kuntalaisen silmin, ts. arvioi onko valtuuston tahtoa toteutettu vai ei.
Ja usko pois Kaisa, minä kyl syynään Salo -cityn sotea. Välillä kirjoitankin ( paikallislehteen).
Ja mitä vielä Kaisa ihmetteli?
Mustaa väriä!
Minä nyt vaan olen mustan kannattaja.
Ne, jotka minut tuntevat, tietävät, että päällänikin on aina jotain mustaa!
Terkut Kaisalle ja kiitos kommenteista.
Jatketaan.
KakoMustaksi en sentäs tunnustaudu!
Ilmoita asiaton viesti
Sitten Pasi Kortesuo.
Hänenkään kohdalle en saa enää mitään tekstiä lisättyä..
Mutta Kiitos! Kiitos ja niiaus! Kannustuksestasi!
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus on romuttanut hyvän terveydenhoitojärjestelmän muuttamalla sen bisnesvetoiseksi.
Lääkärin ammatti ei ole enää kutsumusammatti,- vaan keino rikastua.
Suomessa ylivallan saanut terveydenhoidon yksityissektori tappaa ihmisiä julkisen sektorin jonoihin, kun lääkäreiden aika menee yksityissektorilla työskentelyyn.
Kelakorvaukset yksityisen sektorin palveluista ovat järjettömiä,- ja nostavat entisestään yksityisiä palveluita.
Nykyisin kokoomus-mallinen lääkäri ei ole lääkäri,-vaan terveyspalveluita ilman kuluttajansuojaa tarjoava reseptikauppias.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on pahuksen huono politiikan tuntemus, siis tämmönen ”historia” -tuntemus ( kun en ole mikään poliitikko koskaan ollut), mutta ihan suoralta kädeltä en tässä nyt KokoMustiakaan menis haukkumaan.
Keitäs ne mahto olla esim. ne PARASta -pöytään luojat?
Eiks yks ollut Hannes Manninen?
Hän on mun mielestä keskustalainen!!!
Se on totta, että bisnestä pukataan joka hemmetin paikkaan!
Ei se kunta-alalle noin vaan sovi.
Ilmoita asiaton viesti
No ainakin yksityisellä puolella saa hoidon silloin kun tarvii suht koht ilman jonoja ja ykksityisellä puolella on ihan samat potilasvastuut kuin julkisilla puolella.
Ilmoita asiaton viesti
Korjataanpa pari kohtaa:
-Lääkäri voi valita tekeekö työsopimuksen voimassa olevan virkaehtosopimuksen mukaisesti esim alue- tai yliopistosairaalaan. Tämän VESin mukaan työaika on tyyliin 38,25 h/viikko.
-Lisäksi tai pelkästään voi lääkäri perustaa osakeyhtiön ja mennä töihin yksityiselle lääkäriasemalle ammatinharjoittajaksi. Tämän yksityisellä työskentely ei ole ajallisesti siis sekuntiakaan pois julkisella puolella työskentelystä, VESin mukaisesti.
-Kaikilla ”reseptikauppiaillasi” on voimassa samat lait kuin ennenkin. Kuluttajansuoja yksityisellä puolella on varmaan parempi, koska onhan hyvää mainetta varjeltava.
Ilmoita asiaton viesti
Niin nämä on näitä valintakysymyksiä:
Turvapaikkaturistien ylläpito vai kehitysapu vai … vai toimivat terveydenhoitopalvelut.
Jos siis ystäväsi on äänestänyt Kokoomusta, Keskustaa, SDP:tä, Virheitä, Vasemmistoliitto tai RKP:tä, niin katsokoon peiliin.
Ilmoita asiaton viesti
No just juu!
Sanonko tähän jottain!?
Olenhan minä jossain vaiheessa sanonutkin jotain ”turvapaikkaturisteista” ja saanut sanomisesta silmilleni.
Rasistiksi on haukuttu.
Rasistiksi en tunnustaudu, mutta väärin perustein maahamme luikertelevista ihmisistä en tykkää!
Ilmoita asiaton viesti
”väärin perustein maahamme luikertelevista ihmisistä en tykkää!”
Ei vika ole niissä ihmisissä, vaan järjestelmässä (tai oikeastaan järjestelmää pyörittävissä ihmisissä).
Ilmoita asiaton viesti
Juu! Näinhän se on!
Ilmoita asiaton viesti
Kopioin tähän johonkin, tuonne edellä kirjoittamani kommentin:
.. mikä siinä on, että jos ja kun epäkohtia nousee esille, niin miks niitä ei saada korjattua?
Ja miksvarten päättäjien kustannustietoisuus on nollilla?
Onko meillä kehnot virkamiehet? Surkeat konsultit ( heihin upotetaan rahaa kuin vuotavaan saaviin)? Vai missä ihan oikeasti mättää???
Ilmoita asiaton viesti
Ei kesällä saa aikoja sen kummemmin yksityisellekään puolelle. Jos päivystykseen menee privaattipuolella, palvelu tulee kielellä jota ei ymmärrä ja jos ymmärtää niin vastavalmistumattomalta opiskelijaplantulta.
Ilmoita asiaton viesti
Juujuu.
Tätäkin olen kuullut!
Ja tässä kohdin nousee eteeni lemppariaiheeni: vanhusten hoito. Siellä kun pitää olla niin-niin perusteellisen koulutettua henkilökuntaa esim. vanhainkotityöhön, ettei ol tosikaan.. Vaikka, siis vaikka kyse on enemmänkin vain hyvästä perushoidosta ja sen antamisesta.. Semmosen osaa jokainen tavallinen maalaisjärkinen.
Kaikki kunnioitus koulutukselle, mutta kyllä tästä maasta kummallisia ristiriitaisuuksia löytyy.
Ilmoita asiaton viesti
Nonnih! Tämä Isosaaren kommentti!
”Timo Isosaari uusi .0 pistettä
Tarkoitat, Jouko, ilmeisesti yksityisen sektorin voiton tavoittelua?
Mitäpä arvelet kuntien aika yleisestä tavasta tehdä vastaavaa esim. energia- ja vesilaitostensa kanssa, miksei myös terveyskeskusten? Hinnoittelu viittaa asiaa syvemmin tuntematta siihen, että kunnat harjoittavat melkoista piiloverotusta omistustensa kautta. Vaikka rahat olisivat korvamerkittyjä, talousosastolla lienee kova kiusaus luovaan kirjanpitoon, jos budjetissa on hirven mentäviä reikiä.”
..
Tätä mitä Isosaari kertoo, tehdään senkun keretään.
Esim. Salossa on Liikelaitos Salon Vesi
http://www.salo.fi/toimialoittain/salonvesi/
ja
Liikelaitos Salon Kaukolämpö
http://www.salo.fi/toimialoittain/salonkaukolampo/
Talousarviossa 2011 vedessä sijoitetun pääoman tuotto on tavoitetasoon kirjattu 2 prosentiksi ja lämmössä 12 prosentiksi.
Vuosi 2010 meni lämmön osalta näin:
http://salo.tjhosting.com/kokous/2011797-3.HTM
Löytyy se vesikin kun klikkaudut Salon sivustoille: http://www.salo.fi/paatoksentekojatalous/esityslis…
..
Sorry, että poikkesi pääaiheesta, otsakkeestani, mutta laitoin nuo nyt tuohon, kun Isosaari tätä kuntien ”yleistä tapaa” nosti esille!!!
Ilmoita asiaton viesti
Saattaapa mennä vähän jo sivuun aiheesta, mutta tuolla viittaan siihen, ettei kirjanpitokikkailu rajoitu pelkästään yksityisiin yrityksiin, jos niin kuvitellaan.
http://www.rautatiematkustajat.fi/Pj034.htm
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tämä suunta lääkäripalveluiden yksityistämiseen ja kunnallisen terveydenhuollon ulkoistaminen monikansallisille yhtiöille on todella vaarallinen suunta. Itseasiassa joskus jossain oli juttua että sen ulkoistamisen tarve (tässä en puhu nyt yksityislääkäristä vaan ostopalvelusta) vain lisää julkisen menoja. On tullut ilmi että lääkäreitä ei ole tarpeeksi ja hoidettavat lähetetään ilman perusteellisempaa tutkimusta jo erikoissairaanhoitoon.
Seuraavana on vuorossa että vanhustenpalvelut yksityistetään, sitten taitaa olla vuorossa jo lastenkodit. Tässä yksityistämisen tiellä Kokoomus käsittääkseni on ihan kympillä. Ensin rakennetaan verorahoin kunnolliset systeemit ja sitten ne myydään yksityisille jolloin on päästetty rahanvalta voimaan heikompien kustannuksella.
Olen aika maalaisjärkinen näissä asioissa mutta voisin sanoa että olen aika paljon sairastettuani ilmeisen diblomin ansainnut näiden palveluiden kuluttamisesta.
Kaikista kamalinta mitä sain kokea eräällä lääkärikäynnillä että lääkäri priorisoi minut aivan selvästi. Ymmärrän toki senkin että sitäkin tehdään mutta sillä syyllä mikä se siinä oli niin sitä en hyväksy.
Ilmoita asiaton viesti
Vanhuspalvelut! Kyllä-kyllä. Tämä on yks josta olen mussuttanut! Ulkomaan yritykset tulevat ja tekevät vanhushoivabisnestä tai sit mennään kauhajokelaisten mallille: ota oma mummo, siitä maksetaan!!!
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ilmoita asiaton viesti
Onko yleisen terveydenhuollon tila kokoomuslaiselle sitten jokin yllätys?
Kunnallisia terveyspalveluja on ulkoistettu ja alasajettu jo kauan.
Valtio on jatkuvilla kuntaosuuksien leikkauksilla kurjistanut kuntia siihen malliin, että eivät velvoitteistaan enää selviä kunnialla, lääkärit äänestivät jaloillaan ja siirtyivät suurin joukoin yksityiselle sektorille suuremmille ansioille ja pienempiin potilasmääriin.
Vajetta on paikattu rahtaamalla vuokralääkäreitä Virosta, tai palkkaamalla Neuvostoliitossa koulutuksensa saaneita.
Kielivaatimukset ovat kuulemma olemassa, mutta käytännön tapaukset ovat ilmituoneet hoonosoomi-lääkäreitä, joiden vastaaoton jälkeen jää kysymykseksi, ymmärsikö potilas lääkäriään, ja lääkäri potilastaan, vai ymmärsivätkö väärin molemmat?
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole!
Ei ole yllätys!
Odotan vaan, että milloin muut tämän tajuavat..
Eikä tämä yksistäs kokoomuksen vika ole, tämä terveydenhuollon tila.. Jossain jo näissä kommenteissa tarkennutin, että kukahan oli esim. tämä Paras -hankkeen yks ”isukki”??
Hän oli, hän on Hannes Manninen!
Mikä puolue?
Ilmoita asiaton viesti
”Jos epäkohtia tulee,niin miks ei niitä saaada korjattua? Onko meillä kehnot …….”
Samaa voitiais kysyä talouselämän sektoriltakin. Aika-ajoin talous menee kuralle. Pankit joutuvat liriin ja niiden myötä kokonaiset valtiot konkurssin partaalle. Niiden talouttahan pyörittävät kalliita talouselämän kouluja käyneet. Kun näin käy, niin herää kysymys, kenessä on vika opettajissa vai oppilaissa? Ainakaan opiksi ei olla otettu.
Anteeksi Marjatta, kun taisi vähän rönsyillä tää kommentti.
Ilmoita asiaton viesti
Saat anteeks! Totuuksia tuli tässäkin!
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Lauri Topelius!
Totuuksia kirjoitat.
”Rahan mättääminen” terveyskeskuksiin ei auta.
Rahaa meillä on, mutta sitä ei osata, sitä ei haluta käyttää oikein!
Sitten tämä henkilöstö.
Tämä työtä tekevä sakki.
Mikä siinä on, että sitä ei kuulla eikä kuunnella ( siis silloin kun erinäisiä päätöksiä tehdään ja/tai uusia juttuja suunnitellaan)?
Paremmin he live -elämän tietävät ja tuntevat kuin ”politiikan tekijät” ja heille asioita esittelevät virkamiehet ja -naiset!
Ilmoita asiaton viesti
Tämä ongelma tuntuu olevan kaikissa kunnan hommissa. Työntekijöitä tunnutaan vaan lume kuunneltavan. Vastuun ottajia tuntuu olevan harvassa noissa systeemeissä.
En tiedä onko kuntiin rakennettu niin vaikeat organisaatiot sen takia ettei esimiesten tarvitse ottaa vastuuta ja esimerkiksi viranomaispäätökset menevät 99 % lautakunnissa pelkällä olankohautuksella läpi.
Tässä tarvittaisiin joku tien näyttäjä, homma rakennettaisiin pohjalta ylös saakka uusiksi ja pyrittäisiin saamaan hommaan jotain järkeä.
Nythän terveyden huollossa on kokonaisuudessa siirtelyn maku. Kunhan vain saadaan äkkiä siirrettyä homma seuraavalle portaalle ( esim HUS kokonaisuudessa).
Joskus törmää näihin lääkäreihin jotka hoitaa homman alusta loppuun niin tuppaa meikäläinenkin olemaan sanaton muutaman viikon sen jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä olen!
Ilmoita asiaton viesti
Jatketaanpa vielä: Näiden ”ongelmien” korjaamisessahan alkaa käytännössä olemaan aika kiire jo.
Tämä siirtelyn kulttuurihan ylikorostuu seniori puolella. Ensin kotona ravaa 5-6 eri hoitajaa kun kerkiävät kunnes seniori saadaan ”hoito putkeen”. Sitten alkaa siirtely vanhain kodin (vai millä nimellä nykyään kulkevatkaan) sairaalan eri osastojen välissä. Jos siihen hommaan on saatu omaishoitaja niin yleensä tämä henkilö saadaan pumpattua niin tehokkaasti loppuun että saadaan sinne terveyskeskuksen vuode osastolle kaksi yhden hinnalla.
Melkein itse suosittelin että kuntaan haettaisiin henkilö joka ottaisi hoitoonsa pelkästään ihmisten lääkevalikoiman läpikäynnin. Säästöt yhteiskunnalle tulisivat olemaan huomattavat.
Ilmoita asiaton viesti
totuudet jatkuvat..
tässä Marko Saloa:
Marko Salo uusi .0 pistettä
Jatketaanpa vielä: Näiden ”ongelmien” korjaamisessahan alkaa käytännössä olemaan aika kiire jo.
Tämä siirtelyn kulttuurihan ylikorostuu seniori puolella. Ensin kotona ravaa 5-6 eri hoitajaa kun kerkiävät kunnes seniori saadaan ”hoito putkeen”. Sitten alkaa siirtely vanhain kodin (vai millä nimellä nykyään kulkevatkaan) sairaalan eri osastojen välissä. Jos siihen hommaan on saatu omaishoitaja niin yleensä tämä henkilö saadaan pumpattua niin tehokkaasti loppuun että saadaan sinne terveyskeskuksen vuode osastolle kaksi yhden hinnalla.
Melkein itse suosittelin että kuntaan haettaisiin henkilö joka ottaisi hoitoonsa pelkästään ihmisten lääkevalikoiman läpikäynnin. Säästöt yhteiskunnalle tulisivat olemaan huomattavat.
.. ihan noin on kuin mitä Salo kertoo!!
ja rahaa palaa!!
Vanhainkodit ovat kohta lailla kielletyt, vaikka vanhainkotimainen hoitopaikka, -muoto on kunnille edullisin tapa ja keinokin hoitaa esim. muistamattomat vanhukset.
Vanhainkoteja on haukuttu, mutta kyllä tässä maassa on ollut ja on ihan hyviäkin paikkoja.
Jo vuosia, vuosia sitten laskettiin, että jos vanhuksen kotiin menee hoitaja tai kotiapu, mikä nyt kulloinkin, niin jo 3 keikkaa per päivä on kunnalle kalliimpaa kuin että asianomainen olisi jossain hoitolaitoksessa.
Ne, jotka haluavat olla kotonaan, huonokuntoisenakin, runsaasti apua tarvitsevana, heille se suotakoon, mutta on iso joukko iäkkäitä, jotka haluaisivat jonnekin ”toisten joukkoon – toisten seuraan”. Palvelutalokaan ei kaikille sovi.
Se ei sovi kukkarolle eikä pahasti muistisairaalle!
Olen jossain blogissani ( täällä us -puheenvuorossa) helistellyt Hyssälää: kymysys: milloin Kela lopettaa piilovanhainkotien maksamisen!!!
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv…
Ja lääkkeistä olen myös metelöinyt!
Lääkevalikoiman läpikäyntiin löytyy sakkia ( mun mielestä) vaikkapa ihan vaan apteekista!
Farmaseutit eivät sitä tee, kun kukaan ei siihen ole käskenyt, määrännyt, mutta ihan varmasti he osaisivat sanoa, jos pitkärimpsuisen lääkelistasi kanssa apteekkin menet, mikä lääke sopii mikä ei, mikä lääke hyppii toisen lääkkeen silmille ym.
Nyt kukaan ei katso kokonaisuutta. Siin olis myös terveyskeskuslääkärille hommia, mutta ei. Harvemmin puuttuvat. Päivystäjä ei taas uskalla puuttua, tai sitten on niin, ettei hän osaa!
Ilmoita asiaton viesti
Noh tuo digitaalinen lääkeresepti voi ehkä auttaa lääkeruljanssissa jos sieltä näkee kaikki henkilön käyttämät lääkkeet. Itse olen saanut ohjeet heti apteekista jos molemmat lääkkeet on otettu samasta paikasta jos ne eivät sovi yhteen tai jos meinaa tulla tuplia.
Tuo yksityistäminen minkä kaikki tuntuvat manaavan alimpaan helvettiin, niin siihen pätee vanha sananlasku: Se on hyvä renki mutta todella surkea isäntä.
Mitä tuossa on lukenut näitä kilpailutus tapauksia niin muutama tosiasia pomppii esille.
1. Surkeat kilpailutus säännöt > sitten ollaan oikeudessa tai yritys kuorii kermat.
2. Surkea valvonta > yritys ei hoida mitä on sovittu
3. Ei osata laskea omaa kustannusrakennetta. Todella usein varsinkin pienissä kunnissa tulee halvemmaksi tehdä se itse. Jos meikäläinen saisi päättää kieltäisin lailla kilpailutuksen pienissä kunnissa kun niillä ei ikävä kyllä ole edes rahkeita siihen.
4. Lyhyet toiminta-ajat. Oli kyseessä sitten yksityisen tai kunnan tarjoama palvelu esim. Senioripalvelussa pitäisi päästä systeemiin missä palvelun saajalla on pitkäkestoisesti sama henkilö vastuussa vaikka muutoksia tulisikin muussa organisaatiossa. Kustannuksia tulee paljon lisää jos uusi taho opiskelee asioita kerran vuodessa.
5. Eri tahojen yhteistyö ongelmat.
6. Kilpailutus pakon edessä. Tämä koskee eniten pikku kuntia. Lähetään pakon sanelemana ottamaan niitä vuokra etc lääkäreitä kun ei enää mitään muuta saada. Samalla syödään voimat virkasuhteessa olevilta.
Uusia ratkaisuja kannattaa ja pitää hakea. Senioreiden erilaiset kimppa asumis ratkaisut voisivat kieltämättä säästää järkyttävät määrät rahaa kun mieliala lääkkeitä ei tarvitse määrätä yksinäisyyden etc hoitoon
Ilmoita asiaton viesti
Digitaalinen lääkeresepti.
Jaa-a!
Toivos on hyvä elää, mutta en usko, että ihan hetikohta tommonen lääkeresepti on koko maan käytössä.
Pahus vie kun ne eivät saa tätä potilasasiakirjajärjestelmääkään aikaseks.
Suomi on muka joku sähköinen tiedonosaaja, mutta kuis kauan on tätäkin veivattu. Tätä yhdenmukaista potilasasiakirjaa..
Esim. Salossa on samalla mäennyppylällä terveyskeskus ja sairaala. Tietohallinto ei kuitenkaan mene yks yhteen. Eli vie ite paperis, jos meinaat, että teekoo saa tietää sen mitä sairaala sinusta on talteen kirjuutellut!!!
Ilmoita asiaton viesti
Eriasia kieltämättä koska homma edistyy. Mitäs jos vedätte pyykkinarun näiden kahden välile niin saa siirrettyä paperit sillä.
Joissakin tapauksissa Senioreiden kohtelusta saisi ottaa omat lapsetkin vastuuta. Kerran eräs tuttu valitti kun hänen äitinsä ei saa kunnon hoitoa vuodeosastolla. Kysyin häneltä että minnes olet valittanut…ei ollut kuulemma minnekkään. Kysyin häneltä mitä jos kyseessä olisi hänen poikansa…niin johan löytyi paikkoja minne valittaa. Kannattaisiko kohdella äitiä niinkuin kohtelisi lastaan?
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kysymys! Tuo viimeinen? Sitä saisivat päättäjätkin mielessään miettiä. Ihan tuolta valtakunnan ( kansanedustajat) tasolta saakka!
Ilmoita asiaton viesti