missä mennään Maria? osa kaksi

”Kun kunta pienentää laitoshoitoa ja panostaa samaan aikaan avopalveluihin ja palveluasumiseen, kustannukset kasvavat väliaikaisesti.”

Näin ministeri Maria Guzenina-Richardson.

 

Rouva ministeri on ihan oikeassa, noitten kustannusten suhteen, mutta-mutta: onko rouva ministeri ajatellut asiaa, kokonaisuutta vähän tuosta eteenpäin. Onko ajetellut, että vaikka miten päin satsaisit avopalveluihin ( mikä karmea sana) ja palveluasumisiin ( viel kamalampi), niin meillä on tässä maassa koko ajan kasvava joukko muistamattomia IkäIhmisiä, jotka tarvitsevat hoivan ja turvan elämäänsä 24 -tuntisesti.

Mikä siinä on, että laitoshoito on kuin kirosana.

Kyllä LaitosKoti on muistamattomille ihmisille paras mahdollinen paikka.

Ei ole kunnan kannalta kalliskaan, jos homma oikein hoidetaan.

Vaikket mitään muuta enää tästä maailman menosta tajuaisi, vaikka sinulla olisi sekaisin yöt ja päivät, aamut ja illat, niin onhan se nyt inhimillisempää tipsutella, harhailla kodinomaisessa laitoksessa kuin olla ”kiikun-kaakun” yksikseen kotihoidossa, lue yksin puolhunningolla omakoti-, rivi- tai kerrostaloasunnossa.

Omaiset ovat koko ajan sydän syrjällään mitä tapahtuu ( talvisin se on vallan hurjaa), eikä se naapurienkaan joukko esim. jossain kerrostalossa, jossa vanha ihminen jatkuvasti harhaillee, mitään hurraata huuda.

Ja sit nämä palveluasumiset.
Ei vissiin uusi tuore ministerimme vielä tiedä, että kaikilla ei ole varaa sellaiseen.

Jotkut kunnat ovat jo hävittäneet vanhainkotipaikkojaan, kiitos valtakunnan tason suositusten kuolaamisen. Parhaimmillaan/pahimmillaan operaatio on ollut vain nimikyltin vaihtamista ulko-ovella.

Vanhainkodista palvelutaloksi. Mikään muu ei muutu kuin ”rahastus”.
Sitten ollaan sormi suussa, että missä tämä ympärivuorokautista, tätä ihan tavallista perushoitoa ja huolenpitoa vaativa, muistamaton IkäIhminen hoidetaan.
Kauhajoen mallilla vai?

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54046-uutta-bisnesta-ooo-ota-oma-mummo-siita-maksetaan

http://www.llky.fi/lomakkeet/Hoito%20ja%20hoiva/Ikaihmisten%20palvelut/SHL_16a_hakemus_pa_palvelun_piiriin_kotikunnan_muuttuessa.pdf

 

Iäkäs ihminen perhehoidossa?
Ihan vieraalla ihmisellä? Paimiokin näyttää havittelevan perhehoitoa ja taisi yks päivä viuhahtaa uutisissa, että Somerokin.

Jos omaishoitajillekaan ei makseta kunnon palkkaa, niin mitä tällaiselle PerheHoitajalle sit maksettaisiin.

Ja kuka se on, joka syynää sen laadun?

Ihan nousee sielujen silmiin aika ennen vaivaistaloja!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu