Huoltosuhde ja ikäihmiset

Pääministeri on sitä mieltä, että maamme on rakennettu toisenlaisen Suomen varaan kun missä me tulevina vuosina elämme.

”1970-80-luvuilla yhteiskunta rakennettiin sen varaan, että noin sata työikäistä elättää 40-50 lasta ja vanhusta. Noin 15 vuoden päästä elätettäviä on yli 70.”

http://www.sss.fi/uutiset/279408.html

 

VoiVoi. Onko noin?  Minun mielestäni ei!

Minun mielestäni tulevaisuuden vanhus, ikäihminen on ihan jotain muuta kuin Kunnan tai kuntalaisten Elätti. Eivät esim. tämän päivän kuuskymppiset ole KiroSanoja kahdenkymmenen vuoden päästä. En usko, että he ovat ensimmäisinä jonottamassa vanhusten palveluiden perään, ei, elleivät ole muistisairaita tai täysin vuodepotilaita.

Tämän päivän kuuskymppiset, nämä tulevaisuuden vanhukset ovat jo tottuneet siihen missä mennään. He kuulevat joka päivä miten tästä valtakunnasta rahat loppuvat, ellei tehdä mm. kuntauudistuksia, rakennemuutoksia, mitä nuo hienot sanat nyt ovatkaan. Ja siinä sivussa pitää vielä huolta kantaa miten kreikkalaiset, italialaiset ( keitä vielä jonossa?) selviävät.

Sekin on kuultu miten Soininvaara lennättäisi jo tämän päivän vanhukset ulkomaille. HusHus, pois vaan, halvemmille sängynpaikoille!

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8893…

Kataisen ja Soininvaaran plus muiden yläpääpäättäjien kannattaisi vähäksi aikaa pysähtyä ja miettiä millaisia nämä tulevaisuuden vanhuksemme oikeasti ovat.

Tämän päivän kuuskymppisillähän on taustanaan aivan toisenlaiset elämiset ja olemiset ja rahatilanteet kuin heillä, jotka nyt ovat kahdeksankymppisiä. Isolla osalla heistäkin on jo mahdollisuus ja varaa muuttaa esim. palvelutaloihin.     

Minun mielestäni tulevaisuuden uhka ja kauhistuksen paikka ei ole IkäIhminen, mutta se on uhka, jos ikäihminen on muistisairas. Muistisairaista se murhe tulee. Sitä ”huoltosuhdetta” nyt kannattaisi ruveta laskemaan, sillä kyllä muut ikäihmiset, ”tervepäiset-tervejalkaiset” hoitavat itse omat asiansa. Kyllä he maksavat pääsääntöisesti ihan omasta kukkarostaan tarvitsemansa lääkäri-, hoito- ja muutkin palvelut. Ei siihen mitään kuntarakenne- tai muitakaan järjestelyjä tarvita. 

Ja vielä: tulevaisuuden vanhus pääsee ja muuttaa ilman Soininvaarankin tuputusta ulkomaille eikä välttämättä tuota itseään edes kotimaahan haudattavaksi!

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu