ikäihminen ja sähköinen asiointi

Kuluttajaliitto on sitä mieltä, että ketään ei saisi rangaista siitä, ettei ole sähköisten palvelujen käyttäjä.

Olen samaa mieltä.
Kaikki paikat tuntuvat vinkuvan sähköistä asiointia. Ei nyt vielä ihan kaikki, mutta on noita muutama haitallinen tapaus eteemme ilmestynyt. Välillä tuntuu siltä kuin ihmisellä ei olisi elämääkään enää, ellei hänellä ole tietokonetta ja nettiyhteyttä.  

Tilaapa junalippu. Ellet ole ostanut lippuasi etukäteen, hyvissä ajoin vielä ja netin kautta, niin junassa maksat kyydilles ylimääräistä hintaa. Sitten on pankkeja, jotka ovat luopuneet laskunmaksuautomaateista. Jos ja kun pyyhällät sisälle laskujesi kanssa, laskusi kyllä hoidetaan, mutta palvelumaksun kera. Se on kuulemma aikamoinen! Hetken päästä ei ole sisällemenomahdollisuuttakaan. Eikös joku pankeista vähän sensuuntaista ole informoinut. Että hushus, menkääs tietokoneelle vaan ja maksakaa laskunne sitä kautta. Ja puhelimen laskutus! Osa matkapuhelinoperaattoreista perii maksun laskun toimittamisesta, siitä, että se tipahtaa postilaatikkoon paperilaskuna. Jne!  

Jos suomalaisten huusholleissa tietokone on 88 prosentilla ja 65 vuotta täyttäneillä internetyhteys vain puolella niin HalooHaloo ”sähköistäjät”: Mites tämä kaikki ItsePalveleminen hoidetaan ja hoituu, kun kyseessä on IkäIhminen? Eikös tarttis pikkusen vielä jarrutella?   

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu