ei olis pitäny!

Jouluaattona hehkutin, että ” ei tart palelttu eikä lappioira lunt!”
Ei tarvinnut ei.
Jouluaatto ja -päivä menivät prisiis hehkutuksen mukaan, mutta sitten iski.
Iski Tapanin Tuulet!
 
Ne eivät sit olleetkaan ihan mitkä tahansa pikkuset puuskat, vaan repivät ja rähjäävät ja kiukkuiset. Piste iin päälle oli, kun sähköt tilttas! Hups! Noin vaan ja kesken kaiken, päältä pois, eikä tullut ilmoitusta milloin palaisi.

Minulta sähkön saaminen katkesi yölliseen leffan katseluun. Siinä sit toivottelin itselleni hyvää yötä ja ajattelin, että mitäs tässä: aamulla kun herään niin kaikki on ok. On sähköäkin! Sitä itsestäänselvyyttä tulee, kun vaan tuuppaa töpselin seinään tai vääntää katkaisijasta.

Tuli aamu, mutta ei sähköä, ei vaikka miten päin olisi töpseleitä tuupannut tai katkaisijoita napsutellut ja sulakkeetkin tuli tarkistettua.

Seuraava vaihe oli menopaluu puuvajaan, puitten hakuun. Klapeja työnsin hellan pesään, että sain aamukaffeeta, klapeja työnsin takkauuneihin, että sain lämpöä ja pihasaunasta löytyi puoli saavillista vettä.

Sitten odottamaan.
Kyllä se sähkö taas tulee.
Kyllä se tulee.
Se tulee!

TuleeTulee! Eipä se mokoma tullutkaan, vaan tuli ehtoo ja tuli uusi pimeys. Lämpöä minulla olisi riittänyt ja kynttilöitä, mutta minä kyllästyin ja lähdin evakkoon. Nyt olen kotona, on sähkö ja on lämpöä, mutta ei ole kaikilla salolaisilla. Tänä yönä moni on evakossa:

Palelevia salolaisia majoitetaan Moision koululle

http://www.sss.fi/uutiset/293103.html

 

Tämmöstä menoa! Mitä me tästä opimme?

Voi olla, että jotain.Luonto ainakin näytti luonteensa!

Kun luonto suuttuu, niin ihmisen on pare pistää NöyryysVaihde vitoselle! Jonkunlainen HätäVara -varasto toimivin taskulampuin, kynttilät ja tulitikut, toimiva pikkuradio ja kuivamuonaa plus säilykkeitä olisi myös syytä ottaa vastaisen varalle ohjelmistoonsa! Ja jos mahdollista: takkauunisen, puuhellallisen ”maalaisserkun” osoite. Minulla on OmaKoti kuin maalaisserkulla, on HätäVaraa, kynttilöitä, tulitikkuja, pattereilla toimiva radio ja taskulamppuja.Jotain sentään skarpattavaakin.Patterit! Niitä oli, mutta väärää kokoa!

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu