tappo vai tappio?

Meillä uuden vuoden uutinen on: Salo aikoo lakkauttaa aluetoimikuntansa.
Tässä puheenvuorossani

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/9164…

sitä jo harmittelin.

Salon kaupunkiin ( 1.1.2009-) muodostettiin viisi aluetoimikuntaa, kiitos ”avioehtosopimuksen” (= Salon seudun kuntien yhdistymissopimus). Toimikuntien tehtävä on ollut valmistella omaa aluettaan koskevia esityksiä ja aloitteita. Ne ovat toimineet myös, ainakin tarkoitus on ollut, asukkaiden ja yhdistysten linkkeinä kaupungin hallintoon.

Tänään paikallislehti Salon Seudun Sanomat ”lööpittää”, että  ”Salon kaupunki aikoo lakkauttaa viisi aluetoimikuntaansa”. Kaupunginjohtaja selittää, että ”raakilevaiheessa – raakilevaiheessa” , ei ole mitään ehdotusta vielä olemassa.

Niin äkkiä se muoti muuttuu! Aluetoimikunnat olivat meidän kuntauudistuksessamme IN, melkein MUST ja nyt se ei sit enää olekaan yhtään mitään. Vaan miten se voisikaan olla, kun koko kuntauudistus näyttää olevan kuin vetelällä suoalueella tarpoisi.

Uudistuksen painopisteet ja perusteet muuttuvat koko ajan. Mahtaako kuntaministeri itsekään enää pysyä kyydissä mukana? Niillä ”hevosenrattailla”? Joulukuussa ministeri Virkkunen ei enää hehkuttanutkaan työssäkäyntialueita vaan, että kuntarakennetta suunnitellaankin nyt mm. ihmisten asiointien mukaan. Ja Kuntaliiton uusi toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma hykerteli tyytyväisyyttä: Nyt ”kuntauudistus menee hyvään suuntaan”

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/12/kuntaliitto_kuntauudistus_menee_hy…

 

Hyvään suuntaan? Nooh, kohta se kuullaan. Kohta se alkaa: http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_tiedotteet/20111220Kun…

Kuntauudistuksen aluekierros käynnistyy!

Tilaisuuksien tavoite on, että saadaan vahva vuorovaikutus valtion ja kuntien välillä, että kerätään palautetta rakennetyöryhmän selvityksestä ja että vastataan kuntauudistusta koskeviin kysymyksiin. Tilaisuudet ovat osa kuntien kuulemista.

Kuulemista?
”Känkkäränkkänen” uuden vuoden ennustukseni on: Kuullaan, kuullaan, mutta ei  kuunnella.


Jossain tuolla kulissien takana kuntien tappo-, tappiolistojen laatiminen etenee ja perusteiksi löytyy ihan mitä vaan. Terapiaakin on jo tarjolla. Tässä yks:    

 

http://www.fcg.fi/fin/koulutus/?tabid=225&id=4361

Rajat muuttuvat – voiko kunta kuolla?

Kevätkauden ensimmäinen luottamushenkilökoulutus Puheenjohtajaseminaari selventää kuntajohtamisen kokonaiskuvaa ja tulevaisuutta. Seminaari luo polkuja tulevaan valtakunnallisten uudistusten, kulttuuristen muutosnäkökulmien, paikallisten ratkaisujen ja käytännön esimerkkien kautta.

Alustukset- ja keskusteluteemat:
• Rajat muuttuvat – voiko kunta kuolla?
• Talous ja tulevaisuus
• Elinvoima ja erilaiset kunnat – elinvoiman edistäminen nyt
• Kuntademokratian uudet väylät ja välineet
• Uudistuvat luottamushenkilörakenteet ja lähidemokratia
• Sosiaalinen media muuttaa päätöksentekoa
• Itsensä johtaminen muutoksen maailmassa

 

 

Kuolettavan Hyvää Uutta Vuotta!


Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu